InternaționalȘtirile 60m.RO

Prințul Charles a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Prințul de Wales a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și prezintă simptome ușoare, ”dar altfel rămâne în stare de sănătate bună”, a anunțat miercuri un purtător de cuvânt al Clarence House, reședința Prințului Charles, relatează BBCThe GuardianThe Telegraph și Sky News.

Potrivit sursei citate, moștenitorul coroanei britanice a prezentat „simptome slabe, dar este în stare bună”.

A fost testată și soția sa, ducesa de Cornwall, iar rezultatul a fost negativ. Cei doi se aflau deja în izolare la domiciliu.

Citat de BBC, purtătorul de cuvânt a mai menționat că „nu este posibil să aflăm de unde prințul a contactat virusul din cauza numărului mare de angajamente pe care le-a îndeplinit în rolul său public în ultimele săptămâni”.

În Marea Britanie a fost decretată, luni, izolarea la domiciliu a întregii populații pentru cel puţin trei săptămâni cu scopul de a opri răspândirea pandemiei noului coronavirus.

Regatul Unit este a șasea cea mai afectată țară din Europa de infecția cu COVID-19, cu peste 8.000 de cazuri și peste 400 de decese.

De altfel, Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 93 de ani, a transmis săptămâna trecută un mesaj de unitate națională în fața acestei crize fără precedent.

„În astfel de momente, îmi aduc aminte că istoria națiunii noastre a fost clădită de oameni şi comunităţi care au acţionat ca unul, unindu-şi eforturile pentru un scop comun”, a spus monarhul britanic, joia trecută.

Regina Elisabeta a II-a a părăsit joi Palatul Buckingham şi s-a mutat la Castelul Windsor, reşedinţa sa regală situată la vest de Londra, în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus şi al speculaţiilor conform cărora capitala Marii Britanii va deveni în curând un oraş plasat în carantină.

Casa regală britanică a anunţat recent că regina Elisabeta a II-a a anulat petrecerile programate în grădina Palatului Buckingham şi se va muta la Castelul Windsor cu o săptămână mai devreme decât o făcea în această perioadă a anului, cu ocazia vacanţei de Paşte, “ca măsură de precauţie”.

Sursa: www.caleaeuropeana.ro

Back to top button