Internațional

Principalul suspect al atacului de la Charlie Hebdo își recunoaște fapta

Doua persoane au fost injunghiate in fata fostelor birouri ale publicatiei de satira Charlie Hebdo din Paris, scrie The Sun. Atacul vine la cateva zile dupa amenintarile Al Quaeda la adresa jurnalistilor care au publicat caricaturi la adresa Profetului Mahomed. Suspectul principal este un tanar pakistanez de 18 ani.

In custodia politiei, principalul suspect „si-a asumat fapta”. El „isi asuma actul pe care il plaseaza in contextul republicarii caricaturilor (n.r. din saptamanalul Charlie Hebdo) cu care nu este de acord”, a spus o sursa.

Potrivit informatiilor obtinute de Le Figaro, barbatul a recunoscut faptele chiar inainte de inceperea audierii sale, care ar trebui sa dureze 96 de ore cu ajutorul unui interpret, ca parte a anchetei deschise pentru „tentativa de crima in legatura cu o intreprindere terorista” si o „asociatie terorista criminala”.

In timpul custodiei sale, suspectul ar fi recunoscut chiar foarte repede dimensiunea „politica” a actiunii sale. Cu toate acestea, componenta religioasa a motivatiilor sale trebuie inca cercetata.

Aflati amanunte de pe ziare.com.

 » Citiți întreg articolul pe www.ZiarulDeIasi.RO

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button