Știrile 60m.RO

Principalul scop al Rusiei este menţinerea parităţii nucleare, spune Kremlinul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că principalul scop al Rusiei este de a se asigura că va continua să fie respectată paritatea nucleară cu Statele Unite ale Americii, au relatat agenţiile de presă ruse citate de Reuters.

Peskov a făcut aceste precizări la câteva ore după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia îşi va suspenda participarea la noul tratat START de control al armamentului nuclear, care limitează numărul de focoase nucleare ce pot fi desfăşurate atât de Rusia, cât şi de SUA.

„Principalul scop al preşedintelui şi al ţării noastre este de a asigura că paritatea nucleară continuă”, a spus Peskov, citat de TASS, într-un interviu acordat agenţiilor de presă publice ruse în urma discursului lui Putin în faţa camerelor reunite ale parlamentului.

El a mai menţionat că Kremlinul pregăteşte în prezent un document privind suspendarea tratatului de către Rusia şi care urmează apoi să fie ratificat de parlament, potrivit Reuters, citată de Agerpres. De asemenea, potrivit lui Peskov, Kremlinul va publica în cursul zilelor următoare o nouă versiune a doctrinei de politică externă a Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button