Primele concerte în aer liber în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, de la declanşarea pandemiei

Cvartetul de coarde „Augustin Bena” şi Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba vor susţine, duminică şi luni, două concerte de excepţie în aer liber, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, acestea fiind primele evenimente culturale cu public organizate în oraş după declanşarea pandemiei COVID 19.
Intrarea la ambele spectacole este liberă, în limita a 250 de participanţi, care trebuie să respecte o serie de reguli stricte de distanţare socială, dar şi de dezinfectare pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.
Duminică, 7 iunie, de la ora 18,00, va avea loc un concert susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba alături de interpreţii Roxana Reche, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Plută şi Dorina Nariţa. Dirijorul evenimentului va fi Alexandru Pal, iar în program sunt incluse suite instrumentale şi vocal instrumentale din Ardeal.
Luni, 8 iunie, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Judeţului Alba. În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.
Piaţa Cetăţii din Alba Iulia a fost pregătită încă de vineri pentru concertele care urmează să aibă loc, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecţie, fiind marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare socială, şi fiind stabilite zonele de acces.
Accesul la spectacol va fi deschis cu o oră înainte astfel încât spectatorii să intre pe rând respectând distanţarea socială şi fiind incluşi într-un triaj epidemiologic. Astfel la intrarea în zona de concert fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor au temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade Celsius. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant va fi obligat să poarte mască.
Intrările în spaţiul delimitat vor fi dotate cu staţii de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat şi construit în întregime de o firmă din Alba Iulia, care le-a pus la dispoziţie gratuit pentru susţinerea organizării în condiţii de siguranţă a acestor evenimente culturale. Prin intermediul acestor staţii, încărcate cu dezinfectant, spectatorii vor fi obligaţi să se dezinfecteze în momentul accesului în spaţiul de spectacol.
„Aşteptăm cu mare drag reîntâlnirea cu publicul nostru, iubitor de cultură, tradiţii şi folclor. În aceste vremuri avem nevoie, mai mult ca oricând, de SĂNĂTATE – sănătatea trupului, dar şi sănătatea sufletului şi a minţii. De aceea am decis ca, în cele mai stricte condiţii de siguranţă şi cu respectarea măsurilor de distanţare socială, să reluăm evenimentele culturale cu public. Îi invităm pe toţi cei care iubesc folclorul şi muzica de cameră să fie alături de noi la primele evenimente organizate cu public, după declanşarea pandemiei COVID-19. Noi suntem pregătiţi, atât din punct de vedere artistic, cât şi din punct de vedere logistic astfel încât să asigurăm două evenimente de înaltă ţinută, la care spectatorii să fie în siguranţă”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, citat în comunicat.
Evenimentele culturale sunt organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia.
Sursa: www.agerpres.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …