Politică

Primarul userist al Bacăului vrea să plătească din bani publici avocați care să îi pună la punct pe „nesimțiții” din presă

Ședința Consiliului Local Bacău de marți a fost scena unui derapaj al primarului Lucian Daniel Stanciu Viziteu la adresa presei locale. Sub pretextul că apără onoarea instituției, edilul a anunțat că intenționează să deschidă noi procese. Până acum, „pe persoană fizică”, a dat în judecată mai mulți jurnaliști locali, iar Primăria a dat în judecată Ziarul de Bacău, cea mai citită publicație din județ și singura care publică investigații despre activitatea administrației locale.

La ultima ședință, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a cerut din nou de la Consiliul Local bani ca să angajeze avocați privați, în războaiele juridice pe care le poartă cu CRAB și „alte entități”. Cum formularea din proiectul edilului era ambiguă, viceprimarul Cristian Ghingheș i-a reproșat edilului faptului că vrea să cheltuiască bani publici pe procesele deschise presei.

Viceprimarul Cristian Ghingheș (USR) i-a spus primarului Viziteu că procesele deschise sunt încercări de intimidare a presei locale. „N-aveți cum să mă convingeți pe mine, domnule primar, prin expunerea dvs. de motive de acest lucru, câtă vreme, dvs. cu cei de la Direcția Juridică sunteți ocupați să dați în judecată oameni din presa locală. N-aveți cum să mă convingeți și să veniți în Consiliul Local să cereți bani pentru alți avocați, alți juriști, pe care să-i plătim noi să ne reprezinte în instanță… atâta vreme cât îi ocupați cu procese pentru presa locală, pentru jurnaliști de la nivel local. Și nu cred că dvs., ca primar, trebuie să faceți acest lucru. V-am mai întrebat pentru ce a fost deschis acel proces, nu mi-ați răspuns nici acum nu e târziu, dar câtă vreme veți continua cu astfel de tentative de intimidare a mass-mediei locale, nu veți avea niciun vot de la mine în ceea ce privește contractarea de servicii juridice”, a declarat viceprimarul USR.  

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR) a răspuns că procesele au drept scop protejarea instituției pe care o conduce. „Procesele deschise de către Primăria Bacău împotriva unor trusturi de presă locală au ca menire protejarea demnității și integrității acestei instituții. Vom vedea în instanță dacă ceea ce considerăm noi că ei au făcut prin articolele pe care le considerăm calomnioase este adevărat sau nu. Vor mai urma și altele, atâtă timp cât sunt oameni care, sub auspiciile unei imunități sau demnități politice, consideră că pot spune în spațiul public orice fel de enormități, care să încalce drepturi și libertăți ale unor instituții sau persoane. Eu sunt aicea să protejez și imaginea autorității publice locale contra unor nesimțiți, ca să spun pe scurt”, a spus primarul. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button