Politică

Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA: A primit 30.000 de euro mită pentru o angajare într-un spital

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD) a fost reținut, miercuri seara de DNA, sub acuzația de trafic de influență. au declarat surse judiciare. Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare. Primarul din Mioveni fost fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans, deoarece nu a rezolvat angajarea. Ar fi vorba de o angajare într-un spital pe un post de conducere.

Conform ultimei declarații de avere depuse în 2023, primarul din Mioveni deține un apartament de 63 de mp împreună cu soția sa, achiziționat în 1992, un teren intravilan de 1000 mp tot în Mioveni și un autoturism Rover, din 2016. Are aproximativ 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. În calitate de primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei.

UPDATE 21:35 „Nu am luat, am dat”, a spus primarul Ion Georgescu în fața sediului DNA Pitești.

Procurorii efectuează la această oră percheziții la casa primarului.

Spitalul Orăşenesc Mioveni a fost inaugurat în anul 2019. Construcţia propriu-zisă a durat 3 ani şi şase luni şi a costat 68 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind de la bugetul local. Unitatea sanitară a fost dată în folosinţă în 2020 numai în parte, din cauza dificultăţilor legate de pandemie. Concursurile de angajare au fost anulate în perioada de început a pandemiei şi au existat şi probleme legate de finanţare.

Cele mai recente angajări de medici în spital au fost anunțate în 12 septembrie 2023. La acea vreme, primarul Ion Georgescu „a subliniat că sănătatea populației este o prioritate pentru administrația locală și că unitatea medicală trebuie să ofere servicii medicale de calitate tuturor pacienților”, conform unei postări publicate pe pagina de Facebook a spitalului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button