JUSTIȚIEȘtirile 60m.RO

Primarul penal al Iașiului a fost săltat de mascați și dus la audieri

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 24 de percheziţii la locuinţele şi imobilele deţinute de mai multe persoane, dar şi la sediile unor instituţii publice, într-un dosar de abuz în serviciu, uzurparea funcţiei, spălare de bani şi fals. Acţiunile vizează autorizarea executării unor lucrări de construcţii, pentru care suspecţii s-ar fi folosit de conexiunile cu funcţionari din administraţia publică locală. Primarul Mihai Chirica a fost dus la audieri, în urma percheziţiilor pe care procurorii DIICOT le-au făcut în Primăria ieşeană.

 Surse din rândul anchetatorilor afirmă că verificările ar viza modul în care primăria ar fi aprobat deschiderea unui restaurant pe terasa unui imobil din centrul oraşului. Au fost percheziţionate mai multe birouri din primăria ieşeană, dar a fost vizată şi o altă clădire din apropiere în care a funcţionat biroul fostului viceprimar al Iaşiului Gabriel Harabagiu.

Ancheta ar viza modul în care primăria a eliberat mai multe documente pentru deschiderea unui restaurant pe clădirea Halei Centrale. În anul 2016, Primăria Iaşi a respins proiectul, dar un an mai târziu a fost de acord cu autorizarea restaurantului. Ziarul de Iaşi a scris la începutul acestui an că DIICOT a cerut documente de la Primărie în acest caz.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button