Politică

Primarul liberal din Târgu Jiu a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate sau chiar inexistente

”Ne vom întâlni în instanță” spune primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, după ce Universitatea “Constantin Brâncuși” a decis, miercuri, sancțiunile pe care i le va aplica fiind suspectat că a promovat în funcția de conferențiar universitar în baza unor lucrări plagiate sau chiar inexistente, transmite Radio Infinit.

Rectoratul a decis “retragerea și/sau corectarea tuturor lucrărilor publicate prin încălcarea normelor de bună conduită”. O altă sancțiune este “suspendarea, pe o perioadă determinată de timp – 5 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare, de control sau ca membru în comisii de concurs”.

Comisia de etică a constatat că două cărţi de autor nu se regăsesc înregistrate în bazele de date ale Bibliotecii Naţionale şi ale bibliotecilor cu drept de depozit, iar ISBN-urile declarate aparţin altor cărţi.

Marcel Romanescu spune că, înaintea acestei decizii, ar fi trebuit așteptat un răspuns de la Ministerul Educației.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button