Politică

Primarul Devei care a spus că minerii „stau la căldurică”, pus la zid de Ion Cristoiu: Un imbecil!

Florin Oancea, actualul primar liberal al municipiului Deva, județul Hunedoara, s-a remarcat în anul 2021 printr-o declarație halucinantă, în contextul în care localitatea se confrunta cu problema asigurării termoficării. În fapt, în loc să constate că problema funcționării termocentralei era la Guvernul condus tot de un liberal, Florin Cîțu, Oancea s-a năpustit asupra minerilor care opriseră activitatea pentru că nu-și primiseră salariile.

Oancea, atac furibund la minerii din Valea Jiului

În februarie 2021, Termocentrala Mintia s-a oprit, iar devenii au rămas fără căldură. Deși, în campania din 2020, s-a lăudat că va face demersuri pentru a prelua termocentrala în administrare, Florin Oancea și-a uitat repede angajamentul și a început să caute vinovați pentru situația delicată în care se afla acest colos energetic.

În contextul în care însuși ministrul energiei a refuzat orice variantă de salvare a termocentralei, aceasta a intrat în impas, iar primarul a găsit imediat vinovații: minerii, care se aflau în grevă (nu-și primiseră salariile), pentru că nu produc destul cărbune și stau în week-end „la căldurică”. Guvernul era atunci condus de PNL, prin Florin Câțu, iar ministrul energiei, tot un liberal.

„Sâmbăta şi duminica, ei nu lucrează, minerii. Foarte bine, ei stau acasă la căldurică. În altă zi a fost o inundaţie, s-a surpat nu ştiu ce într-o galerie – nu am putut să scoatem cărbune, nu vă trimitem cărbunele numai poimâine sau poate răspoimâine. Păi dacă nu există ritmicitate cu ce să funcţioneze termocentrala, cu aer? Ei spun: dar ştim că mergem pe pierderi şi care e problema? Dar noi sâmbătă şi duminică nu lucrăm, că suntem mineri. Dar dacă ne-au întârziat salariile cu o zi sau cu două – trei, facem grevă. Că nu sunt în stare să scoată cantitatea de cărbune necesară şi numai se plâng. Ce să fac? Să vă apăr eu pe voi? Munciţi mai mult!”, a declarat Florin Oancea la un post de televiziune local.

Afirmațiile sale au deranjat la nivel local având în vedere că județul Hunedoara a fost unul dintre cele mai industrializate județe din țară iar mineritul a fost o componentă economică importantă, atât în Valea Jiului, cât și în zona Brad, Teliuc sau Deva, însă au avut ecouri și la nivel național.

Ion Cristoiu: Bai tu nu înjuri pe ăia care suferă imbecilule!

„Primarul Devei Florin Oancea, un nesimțit, un nesimțit pnl-ist, a fost la alde și apoi a trecut la PNL și zice: Minerii stau la căldurică.
Chiar dacă tu la Deva ai fost afectat te duci și înjuri guvernul, te duci la Câțu și îi dai cu ușile în cap.
Băi, Florin Oancea, băi pnl-iștilor, băi penibililor, o să vă ia ăștia cu pietre și cum poti sa spui despre niște oameni care nu au luat salariile, că tu iei salariu Oancea. Vadim avea o chestie pe vremuri. Băi, scuipați aici. Este inimaginabil.
Repet, în urma acelui protest al grevei niște cartiere din Deva nu au avut caldură.
Băi, tu nu înjuri pe ăia care suferă, imbecilule!”, a spus cunoscutul ziarist.

Oancea mai vrea patru ani la primărie

Susținut de fostul primar, Mircia Muntean (condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, eliberat condiționat din penitenciarul Bîrcea Mare și reîntors în PNL), liberalul Florin Oancea candidează pentru un nou mandat deși 2020-2024 s-a dovedit a fi recordul derapajelor și al eșecurilor în administrația deveană.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button