Politică

Primărița penală de la Sectorul 1, Clotilde Armand, reclamată că a folosit bazele de date ale primăriei pentru a-și completa listele de semnături 

Clotilde Armand este vizată de un nou dosar deschis de procurorii antimafia, după un denunț făcut de sindicaliștii de la Administrația Domeniului Public. Plângerea penală transmisă la DIICOT precizează că oamenii edilului ar fi folosit o bază de date cu caracter personal de la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice pentru a completa listele de semnături pentru depunerea unui nou mandat.

Edilul Clotilde Armand ar fi folosit baza de date ale persoanelor care, de-a lungul timpului, au beneficiat de serviciile Centrului Caramian, pentru a le transforma în liste cu semnături necesare depunerii candidaturii la un nou mandat.

Clotilde Armand nu reușea să strângă semnături, în condițiile în care 1% din populația sectorului, pragul necesar pentru depunerea candidaturi, înseamnă undeva la 2.100 de oameni.

Pe data de 20 martie, fără aceste semnături și fără sprijinul organizației de sector, Clotilde Armand a procedat la fel ca în 2020 (când a pătrus în încăperea unde erau depozitați sacii cu buletinele de vot – N.R.). I-a trimis la Centrul Multifuncțional Caraiman pe consilierul Andrei Cristian Nicolaescu, pe directoarea Vasilescu Otrok Anca și pe șefa de la Ambulanță, Elisabet Gându, care a așteptat afară.

Fotografia în care sunt surprinși câțiva dintre presupușii participanți la acțiunea de la Centrul Caraiman – Alina Popa (USR), Cristian Nicolaescu (consilier USR), persoană necunoscută (fotografie prezentată de Mircea Andrei la Realitatea Plus)

Aceștia, împreună cu directoarea centrului, Alina Eleonora Drăghiciu, cea care deține cheile și parolele de la server, s-au dus la orele 9:30 seara, au închis camerele video care acopereau zona în care au pătruns, au stat 5-6 ore, au accesat baza de date și (…) au luat numele, CNP-urile și au falsificat semnăturile, pentru că Biroul Electoral nu le poate verifica pe acestea, ci doar dacă datele de identitate sunt corecte.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button