Politică

Primăria Hunedoara reduce iluminatul pe timp de noapte

Primăria municipiului Hunedoara anunţă că a luat temporar unele măsuri de reducere a costului cu iluminatul public, din cauza crizei economice. Astfel, va fi redus la jumătate numărul lămpilor de iluminat conectate la reţeaua publică, pe arterele importante, iar pe timp de noapte nu vor mai fi iluminate anumite obiective, printre care şi Castelul Corvinilor.

Primăria Hunedoara anunţă, într-un comunicat de presă de luni, că a luat măsuri temporare de reducere a costurilor cu iluminatul public.

”Criza energetică declanşată pe plan continental obligă şi Primăria municipiului Hunedoara să aplice temporar o serie de măsuri menite să diminueze consumul de energie electrică generat de iluminatul public. S-a decis ca pe arterele importante să fie redus cu 50 la sută numărul lămpilor de iluminat conectate la reţea (fiecare a doua lampă va fi deconectată), iar iluminatul să fie întrerupt total pe timpul nopţii la sediile Primăriei municipiului Hunedoara, Castelul Corvinilor, Hala Obor, Piaţa Dunărea şi Complexul Michael Klein”, se arată în comunicat.

Rămân, totuşi, în funcţiune, pe timp de noapte corpurile de iluminat cu tehnologie LED, care consumă mai puţin. 

”Rămân funcţionale instalaţiile de iluminat cu tehnologie LED (în cazul cărora consumurile de energie sunt deja reduse cu 50 la sută faţă de cele cu lămpi incandescente) amplasate la statuia lui Michael Klein, statuia lui Ioan (Iancu) de Hunedoara, în zona pietonală Sanitas, în zona pietonală Corvin şi la Casa de Cultură”, scrie în comunicat.

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, anunţă că situaţia se va îmbunătăţi pe măsură ce va fi instalat un nou sistem de iluminat, cu tehnologie LED.

”Situaţia se va îmbunătăţi pe măsură ce vom pune în funcţiune un nou sistem de iluminat, cu tehnologie LED, la care se lucrează deja de câteva luni bune, pe principalele bulevarde din oraş, în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 2 milioane de euro. Am fost forţaţi să luăm astfe de decizii din două motive: planul Comisiei Europene prin care municipalităţile trebuie să îşi diminueze consumurile de energie cu 20 la sută, dar, mai ales, creşterea dramatică a preţurilor la energie din ultimele luni. Dintre toate variantele analizate, am ales-o pe cea care are cel mai mic impact asupra cetăţenilor. Dacă, de exemplu, am fi ales să oprim total iluminatul, trei-patru ore, pe străzile şi bulevardele importante, s-ar fi oprit şi iluminatul din cartiere, reţelele dintre blocuri fiind conectate la cele de pe bulevarde”, explică primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Arterele pe care numărul lămpilor de iluminat public va fi redus la jumătate sunt bulevardele Traian (inclusiv porţiunea DJ 687 spre Cristur), Mihai Viteazu, Decebal, Libertăţii, 1848, Rusca, Dacia şi Republicii şi străzile Avram Iancu, Mureşului, Viorele, Trandafirilor, Victoriei, I.L. Caragiale, Revoluţiei, Ciprian Porumbescu, Eroilor, Buituri, Rotarilor şi Serei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button