Primăria Constanța a amânat investiții importante la spitalul distrus de incendiu

Distribuie acest articol!

Planul Strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (SBIC) arată că instituția medicală avea nevoie de investiții importante la instalația electrică, dar acestea au fost amânate de Primăria Constanța, în subordinea căreia se află spitalul, pentru a fi acoperite financiar de banii dintr-un proiect european. Primarul orașului Constanța este Vergil Chițac (PNL).

Amânarea investițiilor a venit pe fondul existenței unor probleme clare de infrastructură. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat vineri că pompierii au făcut două controale la spitalul constănțean, în noiembrie 2020 și unul în februarie 2021. ”Acolo au fost constatate disfuncționalități și nereguli și au fost aplicate sancțiuni”, a spus Bode, fără să spună însă dacă acestea au fost remediate.

Proiectele de investiție retrase presupuneau:

  • mărirea puterii electrice din spital
  • obținerea autorizației de securitate la incendiu
  • instalarea unui sistem de detecție a incendiului.

Un asterix de la baza tabelului precizează că acestea ”au fost tăiate de pe lista de investiții”: ”*Obiectivele scrise cu roșu au fost tăiate de pe lista de investiții de către Primăria Constanța, deoarece urmează a fi realizate în cadrul proiectului european de eficientizare energetică”.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: