SocialȘtirile 60m.RO

Prima victorie pentru minerii de la Lupeni: Administratorul CEH a demisionat

În urma protestelor din Valea Jiului, minerii au făcut primul pas spre victorie și dreptate. Vineri, 19 februarie, Cristian Roșu, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), a demisionat.

Aproximativ o sută de mineri au protestat timp de mai multe zile împotriva conducerii CEH deoarece nu și-au primit salariile de mai bine de 10 luni. După demisia lui Cristian Roșu, ortacii așteaptă demisia întregii conducerii, inclusiv a directorului general Samuel Dioane, un amator al traseismului politic. Acesta a fost instalat în funcție în vara lui 2018, fiind susținut de PSD, dar, după ce a căzut guvernul Dăncilă, a trecut la PNL și și-a păstrat astfel funcția.

„Aici ne-au adus 31 de ani de dominație a sistemului securist: minerii n-au pâine să pună copiilor pe masă, în schimb directorii își schimbă haina roșie cu una galbenă și rămân în continuare pe post, cu salarii și sporuri nesimțite. Când AUR va veni la putere, va elimina complet politizarea și va instaura domnia legii și a competenței. Nimeni nu va mai ajunge în posturi pe care nu le merită doar pentru că se face sluga vremelnică a unui partid sau a altuia!”, se arată într-o comunicare oficială pe pagina de Facebook a Alianței pentru Unirea Românilor.

Back to top button