Internațional

Prima reacție din partea lui Zelenski, după ce Prigojin a descins în Rusia: E abia începutul

Consilierul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a descris acțiunile șefului mercenarilor ruși Evgheni Prigojin drept o „operațiune antiteroristă” și a declarat că „totul este abia la început în Rusia”. „Fractura dintre elite este prea evidentă. A fi de acord și a pretinde că totul este rezolvat nu va funcționa”, a declarat sâmbătă pe Twitter Mykhailo Podolyak, citat de Reuters.

„Cineva trebuie neapărat să piardă: fie Prigojin … fie colectivul „anti-Prigojin”. Totul este abia la început în Rusia”, susține Podolyak.

Rostov-pe-Don, unde au intrat forțele Wagner și unde au apărut imagini cu bărbați înarmați în uniforme care ocolesc sediul poliției din oraș, este cel mai mare oraș din sudul Rusiei și este capitala regiunii Rostov, care se învecinează cu părți din estul Ucrainei.

Cu o populație de aproximativ 1 milion de locuitori, orașul este un port fluvial important și este situat la aproximativ 100 km de Ucraina și la 1.046 km sud-vest de Moscova.

Este centrul districtului federal de sud al Rusiei și unde își are sediul districtul militar de sud al Rusiei, notează The Guardian. În Novocherkassk, la aproximativ 24 km nord-est de centrul regional al orașului, se află cartierul general al Armatei Combinate a 8-a de Gardă. Acesta a fost unul dintre centrele consolidării militare a lui Putin în perioada premergătoare invaziei din Ucraina de anul trecut.

Luna trecută, Rusia a anunțat că un tribunal din oraș va judeca cinci bărbați străini, inclusiv trei cetățeni britanici, acuzați că au luptat alături de forțele ucrainene împotriva Moscovei.

La începutul acestui an, personalul rus de apărare a început să construiască un sistem de conducte de apă pentru a conecta regiunea Rostov cu regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button