Prima dezbatere electorală Trump-Biden: Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării și „rase și violență în orașele noastre”

Preşedintele Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden vor discuta timp de 90 de minute despre Curtea Supremă, coronavirus, integritatea votării şi ”rase şi violenţă în oraşele noastre”, în prima lor dezbatere electorală faţă în faţă, programată pe 29 septembrie, transmite Reuters, citată de News.ro.
Trump şi Biden vor aborda fiecare dintre aceste patru subiecte, pe lângă economie şi rezultatele personale, pe parcursul a şase segmente, fiecare de câte 15 minute, a anunţat Comisia pentru Dezbaterile Prezidenţiale.
Aceasta va fi prima dezbatere a unei campanii electorale perturbată de pandemia de coronavirus, care a complicat planurile de a organiza votul în secţiile de votare, a omorât peste 200.000 de americani şi a lăsat milioane de oameni fără un loc de muncă.
Între timp, eliberarea unui loc la Curtea Supremă, prin moartea, vineri, a judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, a devenit rapid un subiect de campanie, perspectiva unei majorităţi conservatoare de 6 la 3 galvanizând alegătorii ambelor partide.
Subiectele dezbaterii au fost alese de moderatorul Chris Wallace, prezentator al Fox News.
În mai multe state americane a început deja votul anticipat, înaintea alegerilor din 3 noiembrie.
Formatul dezbaterii este conceput să ”încurajeze discuţii profunde pe tema unor subiecte importante cu care se confruntă ţara”, au arătat organizatorii, adăugând că subiectele s-ar putea schimba pe măsura evoluţiei ştirilor.
Trump şi Biden vor avea o audienţă limitată în sala unde va avea loc dezbaterea, dar ar urma să atragă milioane de privitori în faţa televizoarelor.
Dezbaterea va avea loc într-un campus comun din Cleveland al Case Western Reserve University şi Cleveland Clinic.
Trump şi Biden urmează să se mai întâlnească de două ori, pe 15 şi pe 22 octombrie.
Sursa: News.ro
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …