Știrile 60m.RO

Prima condamnare din România pentru un cetăţean, suspect de Covid, care a fugit din spital. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Incidentul s-a produs pe 10 aprilie când poliţiştii de la Poliţia municipiului Buzău au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din Merei, a părăsit incinta unităţii spitaliceşti fără încuviinţarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică bolii. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de poliţişti pe un teren din extravilanul localităţii de domiciliu. El a fost dus în carantină şi pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.

În luna septembrie, judecătoria Buzău l-a condamnat pe bărbat la şase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă în folosul comunităţii.

„Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020… dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, scrie pe portalul instanţei buzoiene.

Sursa: Mediafax

Back to top button