Prima condamnare din România pentru un cetăţean, suspect de Covid, care a fugit din spital. Ce pedeapsă a primit bărbatul

Incidentul s-a produs pe 10 aprilie când poliţiştii de la Poliţia municipiului Buzău au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, din Merei, a părăsit incinta unităţii spitaliceşti fără încuviinţarea cadrelor medicale, având simptomatologie specifică bolii. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de poliţişti pe un teren din extravilanul localităţii de domiciliu. El a fost dus în carantină şi pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.
În luna septembrie, judecătoria Buzău l-a condamnat pe bărbat la şase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă în folosul comunităţii.
„Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020… dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, scrie pe portalul instanţei buzoiene.
Sursa: Mediafax
- Lege de robi: dacă nu îți plătești amenda îți iau carnetulRomânia pare hotărâtă să-și strivească propriii cetățeni sub bocancul unui stat tot mai abuziv. Noua propunere legislativă, care prevede suspendarea permisului de conducere pentru neplata unei amenzi timp de 90 de zile, nu este o simplă măsură administrativă. Este o formă de represiune economică. O lege de robi. Întâi îți dă statul o amendă, apoi …
- Nicușor Dan, în presa germană: Serviciile secrete nu s-au implicat suficient în problema anulării alegerilor din decembrie 2024Nicușor Dan, aflat într-o vizită în Germania, a afirmat într-un interviu acordat publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung că serviciile secrete nu s-au implicat suficient în gestionarea situație create de anularea alegerilor prezidențiale în 2024 și că are de gând să numească în fruntea serviciilor două persoane care să nu provină nici din servicii, nici din politică. …
- Familia tradițională, model de carieră la stat: mamă, tată, fiu și nora, toți angajați la primărieÎn multe primării din România, mai ales în mediul rural, „familia tradițională” nu mai este doar o valoare culturală, ci a devenit o schemă perfectă de ocupare a instituțiilor publice. Mamă, tată, fiu și noră ajung angajați pe posturi bine plătite în aceeași primărie, în timp ce mii de tineri calificați nu prind niciun loc …
- Recalcularea pensiilor întârzie inexplicabil: sistemul informatic cedează, iar pensionarii așteaptăRecalcularea pensiilor bate pasul pe loc, cu întârzieri de luni de zile, în timp ce autoritățile invocă probleme informatice și măsuri fiscale neclare. Ministrul Muncii, Florin Manole, recunoaște că nici așa-numita „mică recalculare” nu avansează, iar softul Casei de Pensii este „suprasolicitat”. Pensionarii rămân în continuare victimele unui sistem blocat între promisiuni și erori de …
- Guvernul taie 40% din posturi, dar inventează o nouă direcție! Austeritate cu parfum de sinecuri la Palatul VictoriaMăsuri de austeritate anunțate cu surle și trâmbițe, dar în spatele „reformei” se naște o nouă structură de stat. Se dau afară sute de oameni, dar se înființează „Departamentul pentru Continuitate Guvernamentală” , o invenție birocratică cu 7 posturi noi și zero eficiență. Iar flota de mașini de lux merge mai departe, pe 12 milioane …