Politică

Prietenul lui Marcel, contracte de miliarde cu statul  

Mihai Rotaru, patronul mai multor firme din Buzău, a dat lovitura după alegerile din 2020 la care, alături de soție și un angajat, i-a împrumutat pe social-democrați cu 1,3 milioane de lei. De la instalarea lui Ciolacu în fruntea PSD, afacerile firmelor controlate de Rotaru au sărit de la contracte de câteva zeci de milioane de lei încheiate cu autorități publice la câteva sute sau chiar miliarde de lei tot contracte publice, scriu jurnaliștii de la G4Media.

Portalul achizițiilor publice indică faptul că numărul și valoarea contractelor pe care societățile acestuia le-au semnat cu instituții publice după alegerile din 2020 au explodat. Singure sau în asocieri, cele trei firme de construcții ale lui Rotaru au prins contracte de peste 8 miliarde de lei, cea mai mare parte provenind de la autorități controlate de social-democrați sau afiliați ai acestora: Primăriile Sectoarelor 3 și 4 din București și Compania Națională de Căi Ferate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button