Politică

Președintele Sindalimenta, despre așa zisele ieftiniri promise de Ciolacu: Să ne spună prețul la carnea de porc, la carnea de pasăre, la lapte…

Președintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu, a comentat scăderea prețurilor la fructe și legume, joi, pe B1 TV, și s-a arătat de părere că este „normal” să se ieftinească în această perioadă, în care „încep să se găsească pe piață din abundență” legume și fructe autohtone.

„Cred că, în primul rând, domnul ministru Barbu (al Agriculturii, n.r.) le vede scăzute și l-am auzit chiar comentând cât de mult a scăzut prețul unui kilogram de cartofi, vorbea și despre roșii și mai amintea despre câteva produse, dar nu ne-a spus nicio clipă despre carne, despre carnea de porc, despre carnea de pasăre, despre lapte, despre iaurtul acela cu procent mai slab de grăsimi”, a declarat președintele Sindalimenta.

„Legumele se ieftinesc în perioada asta, e normal, nici nu trebuia ordonanța pentru ieftinirea prețului la legume, pentru că sunt produsele noastre care încep să se găsească pe piață din abundență și e normal să scadă prețurile; de asemenea, la fructele autohtone”, a adăugat el.

„Nu vorbim despre o scădere de prețuri datorată în primul rând acestei ordonanțe, ci despre o scădere de prețuri care are consecința apariției în cantități mari a legumelor și fructelor noastre”, a continuat Dragoș Frumosu.

„Temerea asta de a discuta cu consumatorul de rând și de a-i spune consumatorii, de spune antreprenorii, de a spune oamenii din agricultură, fermierii, cu afaceri, evident, mai mici, ce consecințe au toate măsurile astea, este greu să le dai răspunsul din punctul acesta de vedere. Trebuie să ne gândim că sunt oameni cu afaceri mici care plâng astăzi din cauza intenției de a crește impozitul de la 1% la 3%”, mai susține președintele Sindalimenta, Dragoș Frumosu.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button