Politică

Președintele Serbiei: Nu cred că vom ajunge la un acord pentru Kosovo

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a anunțat la TV Prva că va călători la Bruxelles, unde luni dimineață la ora 08:00 vor începe discuțiile despre Kosovo. Spune că nu este optimist și că nu crede că se va ajunge la un acord, dar nu dorește să permită cuiva să spună că Serbia nu a vrut să participe la discuții.

Vučić a indicat că nu este vorba doar de plăcute (nr- de înmatriculare) și a explicat că atunci când premierul Ana Brnabić a călătorit la Berlin, la Summitul Procesului de la Berlin, unde au fost încheiate trei acorduri importante, Kurti (n.red-premierul din Kosovo( a folosit această zi să comunice trei lucruri.

”Aceste trei lucruri au făcut ca sârbii să părăsească instituțiile și să fie convinși că nu există alt drum. Kurti a comunicat pentru a cine știe câta oară că nu se va forma Comunitatea Comunelor Sârbești, ceea ce a repetat și alaltă ieri, dar despre aceata nimeni nu a informat, deoarece la Belgrad foarte multă presă este de partea lui Kurti”, a spus Vučić.

El a subliniat că prin aceasta Kurti a spus că Acordul de la Bruxelles nu este valabil pentru el, ci doar acele părți care îi corespund și a comunicat că referitor la plăcuțe vor fi 4 faze – prima avertizare până pe 21 noiembrie, apoi amenzile bănești, urmează confiscarea plăcuțelor și apoi confiscarea vehiculului până pe 21 aprilie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button