Internațional

Președintele Serbiei ironizează Bucureștiul și vorbește de datoria publică a României și Bulgariei: Belgradul a arătat ca o metropolă de Anul Nou față de alte capitale din vecinătate

„Când am fost numit premier (2014), Bulgaria avea datoria publică de 22% din PIB, iar Serbia de 79% din PIB. Astăzi Serbia are datoria publică de 55% din PIB, iar Bulgaria se apropie de aceeași valoare a datoriei publice, la fel și România”,a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vučić în discursul său anual câtre națiune.

„Priviți cât a crescut datoria publică a Croației în ultimii ani și cu toate greutățile Serbia nu a primit nici opt, nici 10, nici 20, nici 50 de milioane de euro de la UE” – a declarat Vučić, adăugând că este suficient să privești Belgradul, care în raport cu alte capitale din vecinătate a arătat de Anul Nou ca o metropolă, iar sârbii au călătorit mai mult decât oricând în Austria, Spania, Franța sau Emirate.

„Serbia este tot mai bogată și mai puternică și oamenii simt” – a declarat Vučić, adăugând că acum pentru cetățeni cea mai mare problemă este poluarea, dar acum 35 de ani era rata șomajului. Vučić a declarat că regretă că nu s-a organizat un referendum privind exploatarea zăcământului de litiu de lângă Loznica, pentru că este sigur că opoziția ar fi pierdut, deoarece ar fi fost cea mai bună investiție.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button