Internațional

Președintele Serbiei: Când au crezut că Ucraina câștigă, rușii au luptat mai bine. Războiul va dura mult timp

Președintele sârb Aleksandar Vucic a făcut apel la părți să „găsească o soluție” pentru a pune capăt războiului. Vucic a comentat evoluția războiul dintre Ucraina și Rusia și a declarat că „nu se va încheia în curând”, declarația sa despre faptul că rușii „luptă mai bine” fiind catalogată de presa din Ucraina drept „scandaloasă”.

„Nu înțeleg ce spun experții, toată lumea folosește tot ce poate: Putin folosește ceea ce are, alții folosesc ceea ce au. Nu-mi fac scuze sau nu critic. Când au crezut că Ucraina câștigă, rușii au luptat mai bine. Va fi mult mai lung și mă aștept ca iarna viitoare să fie mai grea decât aceasta. Războiul va continua mult timp”, a declarat președintele sârb într-un interviu pentruPink TV.

Vucic a mai spus că „nu este rus, nu ucrainean și nu american, care se implică în toate acestea” și a îndemnat părțile să „găsească o soluție”.

Serbia este una dintre puținele țări din UE care a refuzat să impună sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, fiind o țară apropiată de Rusia.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button