Internațional

Președintele Serbiei a anunțat cu Viktor Orbán că lucrările la trenul de mare viteză Belgrad-Budapesta vor fi încheiate înainte de termen

Președintele sârb Aleksandar Vucici a declarat astăzi că a avut convorbiri cu delegația maghiară despre pe marginea unui număr mare de proiecte, precum și că cu premierul Victor Orban a convenit ca în cazul unei amenințări la adresa siguranței energetice să reacționeze politic și să protejeze interesele celor două țări.

Vucici a spus jurnaliștilor că a avut întâlniri foarte importante cu oficialii maghiari și că a apelat la partea maghiară să accelereze lucrările lucrările la calea ferată de mare viteză până la Budapesta pe sectorul lor.

Noi vom termina lucrările pe partea noastră chiar și înainte de termen, dar l-a rugat pe Orban ca partea maghiară împreună cu executanții chinezi să accelereze partea lor pentru ca în decurs de doar doi ani să putem să ne deplasăm de la Belgrad la Budapesta cu acest tren în doar 2 ore și 40 de minute, a spus Vucici.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button