Internațional

Președintele bulgar a blocat transferul blindatelor către Ucraina

Președintele bulgar Rumen Radev a respins legea privind ratificarea acordului privind furnizarea gratuită a vehiculelor blindate dezafectate către Ucraina și a returnat-o parlamentului pentru discuții ulterioare. Acest lucru a fost raportat pe site-ul șefului statului.

„Sunt ghidat de convingerea că siguranța, sănătatea și viața cetățenilor bulgari trebuie să fie o prioritate de vârf”, a explicat el.

Radev și-a motivat decizia spunând că deputații nu erau suficient de familiarizați cu parametrii specifici ai donației, ceea ce îi privează de posibilitatea de a evalua în mod obiectiv dacă Bulgaria și-a pierdut necesitatea acestei tehnologii.

Potrivit acestuia, atunci când parlamentarii au luat decizia de a transfera vehicule blindate la Kiev, nevoile grănicerilor, pompierilor și forțelor de ordine nu au fost luate în considerare. În special, vehiculele blindate de teren ar putea fi folosite pentru a proteja granița cu Bulgaria și pentru a oferi asistență populației în timpul dezastrelor și accidentelor, inclusiv în zonele greu accesibile.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button