Președintele BioNTech: Este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin pentru a crește eficiența în fața noilor tulpini

Distribuie acest articol!

Este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin pentru a crește eficiența în fața noilor tulpini, a afirmat președintele BioNTech, Ugur Sahin. Acesta a precizat că este posibil ca în următoarele 6-12 luni să apară o nouă varianta a coronavirusului care necesită adaptarea vaccinului, însă deocamdată nu este cazul.

Potrivit acestuia, o astfel de decizie ar trebui luată numai dacă „vaccinul existent nu este eficient sau nu este optim”, însă „pentru moment, ştim că un rapel cu formula de bază este suficient”, a spus Ugur Sahin.

Ca urmare, „cea mai bună abordare pentru a face faţă acestei situaţii este de a continua cu o doză de rapel” pentru a creşte imunitatea oferită de vaccin, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Pfizer şi BioNTech au menţionat, de asemenea, la începutul lunii iulie „rezultate încurajatoare” ale studiilor pentru o a treia doză şi intenţionează să solicite autorizaţia pentru administrarea unei a treia doze de vaccin în Statele Unite şi Europa.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: