Politică

Președintele AUR, George Simion, în cadrul Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again”: Pentru ca o țară să prospere, oamenii ei trebuie să fie liberi!

Discursul președintelui AUR, George Simion, în cadrul Conferinței Internaționale „Make Europe Great Again”:

Bună ziua! Vă mulțumim tuturor că sunteți astăzi aici pentru a participa la această minunată adunare.
Permiteți-mi mai întâi să vă urez bun venit tuturor în România și în capitala țării noastre, București.
Noi, românii, suntem cunoscuți pentru că luptăm pentru libertate. De aceea în 1989 am avut Revoluția noastră, iar, cu doi ani în urmă, eram ultima țară din Europa care lupta împotriva infamului certificat verde Covid 19 la locul de muncă. N-a fost o luptă ușoară.

România rămâne încă una dintre cele mai libere țări din Europa. Și spun asta cu tristețe. Aici, la noi, încă se poate glumi fără ca cineva să fie jignit sau acuzat că nu este corect politic. Așa că, în zilele în care sunteți aici, vă rog glumiți pe orice subiect, nu veți fi persecutați! Aceasta este normalitatea!

De pildă, zilele trecute, prim-ministrul nostru a glumit spunând că este rușinos să fii moldovean și n-ar trebui să-i spunem moldovean. Am râs cu toții. Nimeni nu a spus că prim-ministrul ar fi rasist.
Știm cu toții că a fost o glumă. Nu este moldovean, probabil este Rrom. Îi iubim pe frații noștri și surorile noastre de etnie rroma, pe prietenii noștri maghiari, pe compatrioții noștri turci și greci, pe toți cei a căror inimă bate pentru România.

Toți ar trebui să fim mândri de originile noastre. Nu e nicio rușine să recunoști ceea ce ești cu adevărat!
Mulțumiri organizatorului acestui eveniment – Institutului Conservator „Mihai Eminescu”, prezidat de dragul meu prieten, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu.
Suntem aici, în Casa Poporului a lui Ceaușescu. Dacă este prima dată când sunteți aici, asigurați-vă că faceți un tur prin acest loc, cea mai mare clădire din această parte a lumii, care merită văzută.
Dar, înainte de asta, văd câteva fețe cunoscute în mulțime – Prof. Robert Malone, Michael Kleiner, Janusz Kowalski, Rob Roos, și o mulțime de prieteni noi din toată lumea, oameni curajoși, care înțeleg cât de importantă este lupta noastră pentru libertate. Bărbați și femei care, în ciuda atacurilor necruțătoare care i-au vizat, au refuzat să îngenuncheze în fața globaliștilor fără Dumnezeu.

Este o onoare să mă adresez unei atât de distinse audiențe. Unii dintre voi au venit direct de la Budapesta. Îmi pare rău că prim-ministrul Orban nu a putut să ni se alăture. Sper că oaspeții noștri de peste mări n-au confundat Budapesta cu Bucureștiul – se întâmplă deseori. Nu știu de ce, pentru că Bucureștiul vă va plăcea mai mult, veți vedea zilele acestea!

Suntem aici pentru a vorbi despre libertate, prosperitate și pace. Probabil v-ați întrebat de ce am numit această conferință „Make Europe Great Again”. Sigur, meritele îi revin lui Big Guy, Donald J. Trump. Nu numai America, ci și Europa odinioară era măreață, dar nu mai este măreață. Eu sunt născut pe vremea comunismului, în 1986. Generația mea a crescut privind spre Europa de Vest, spre America ca un vis cu privire la lumea liberă, unde puteai găsi blugi, prosperitate, libertate de exprimare și democrație.
Avem o istorie grozavă, avem strămoși măreți, iar acum încercăm să ne imaginăm ca fiind membri prosperi ai Uniunii Europene, dar realitatea este că suntem săraci și nu facem parte din aceeași zonă economică, ci suntem percepuți mai degrabă drept cetățeni de mâna a doua.

Adesea, între puținele idei promovate de Ambasada SUA și de Comisia Europeană despre România e cea potrivit căreia am fi niște sălbatici pentru că susținem că pruncii se nasc din dragostea dintre un bărbat cu o femeie. Spun că nu este așa, că este o chestie culturală. Dar, aceleași entități cred că vacile distrug planeta și că n-am avem voie să spunem că astea sunt niște prostii.

Putem fi iarăși ce am fost cândva. Nu lăsați pe nimeni să vă spună altfel, în special nu mass-media.
Încă putem readuce lucrurile la normal, dar trebuie să începem prin a fi sinceri. Sinceri despre criza locuințelor, despre migrația necontrolată, despre scăderea natalității, despre pandemie și război. Toate aceste probleme majore despre care am fost atenționați în ultimii câțiva ani. Da, orașele noastre se transformă încet în ghetouri. Dar putem schimba lucrurile.

Da, suntem inundați de imigranți ilegali. Iar asta trebuie să se oprească chiar acum. Da, scăderea natalității este o problemă majoră. Și trebuie să ne gândim la o soluție. Și asta cât de repede. M-am gandit si solutia mea este ca am un baietel nou nascut, de doar 3 zile. Tocmai vin de la spital. După ani și ani în care au fost mințiți, oamenii vor adevărul, indiferent de cât de dur este acesta. Pentru ca o țară să prospere, oamenii ei trebuie să fie liberi. Liberi să vorbească, liberi să se închine, liberi să înceapă afaceri. Liberi să gândească.

Deci, da! Suntem aici pentru a vorbi despre libertate, prosperitate și pace. Dar nu putem avea prosperitate și pace fără libertate. Deci, într-un fel, suntem aici pentru a vorbi în primul rând despre libertate. Putem fi iarăși ce am fost cândva. Nu este prea târziu. Nu dacă acționăm acum. Încă mai putem întoarce lucrurile. Dar trebuie să rămânem uniți. Toate conflictele dintre noi pe care le vedem în Europa și chiar în SUA în interiorul mișcării conservatoare cu siguranță nu ajută cauzei noastre comune.

Fie suntem împreună, pregătiți să luptăm cu acești birocrați fără Dumnezeu, fie pierdem cu toții. Este atât de simplu. Pe cei mai mulți dintre noi, cei prezenți aici, ne așteaptă un an important. Alegerile se apropie cu repeziciune și, odată cu ele, sunt tot mai mari șansele noastre de a reda puterea popoarelor noastre. Avem lideri la nivel european care ne pot uni. Îl avem pe domnul Matteo Salvini, pe care l-am vizitat în ultima săptămână la Roma, o avem pe doamna Meloni, îl avem pe domnul Kaczyński. Prefer să-i urmez și să am încredere în ei, ca aliați ai națiunii mele, decât să am încredere în corupta Ursula van der Layer și în rețeaua ei mincinoasă.

Aș propune, la sfârșitul acestei conferințe, ca toate partidele din toate cele 27 de țări din Europa să semneze o declarație de a nu o vota pe doamna Ursula von der Leyen ca următoarea șefă a Comisiei Europene. Ar trebui să ne asumăm cu toții acest lucru. Poporul polonez, poporul român, poporul maghiar, poporul bulgar, slovacii, toți am fost prinși între vremurile sovietice, între comunism, iar acum între liberalism și globalism. Și sper că prin această conferință, prin eforturile noastre unite și prin multă muncă, vom reuși să ne găsim drumul spre normalitate, spre credință, spre familie.

Sper că veți avea o ședere plăcută în București, ascultându-i pe toți oaspeții și vorbitorii noștri minunați și bucurându-vă de ceea ce are de oferit orașul.

Vă mulțumesc! Haideți să dăm din noi măreție țărilor nostre!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button