importantPolitică

Președinta Senatului: Așa cum arată acum situația, da, moțiunea va trece iar Guvernul Cîțu va pica

Președinta Senatului, Anca Dragu, a declarat miercuri, 29 septembrie, la Palatul Parlamentului, că ținând cont de declarațiile părților implicate și de situația politică, moțiunea de cenzură depusă de PSD, care va fi votată pe 5 octombrie, va trece, iar Guvernul Cîțu va pica.

„Așa cum arată acum situația și dacă vedem declarațiile tuturor jucătorilor pe scena politică, da, moțiunea va trece”, a afirmat Anca Dragu.

„În momentul în care Guvernul pică, prin moțiune de cenzură, trebuie reluate discuțiile. Pot fi tot felul de soluții, dar USR rămâne ferm pe principiile enunțate, ferm pe programul de reforme”, a adăugat președinta Senatului.

Anca Dragu: Premierul Cîțu nu mă poate demite, probabil a promis cuiva funcția

,,Premierul Cîțu nu mă poate demite, probabil a promis cuiva funcția Președinta Senatului din partea USR-PLUS i-a dat apoi replica premierului liberal Florin Cîțu, cel care a afirmat că Anca Dragu ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituțională va trimite motivarea deciziei prin care a stabilit să admită sesizarea Guvernului privind moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR”, a spus Anca Dragu.

„Premierul Cîțu dorește să demită oameni. A demis miniștri, secretari de stat, prefecți și subprefecți. Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă. Probabil a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea”, a mai adăugat președinta Senatului.

Două moțiuni de cenzură anti-Cîțu

PSD a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, marți, 28 septembrie, după ce soarta moțiunii USR-PLUS și AUR a devenit neclară, în urma deciziei CCR.

Mai exact, Curtea Constituțională a admis, în urma sesizării Executivului, că există un conflict constituțional între Guvern și Parlament, dar și în acest caz, moţiunea USR-PLUS-AUR trebuie să își urmeze traseul în Parlament. Astfel, în Legislativ vor fi două moțiuni anti-Cîțu.

Titlul moțiunii de cenzură a PSD: „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor” Intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor”, moțiunea de cenzură a PSD are patru pagini, iar premierul Florin Cîțu este acuzat, printre altele, că „a sărăcit România”, că „românii se confruntă cu explozia prețurilor și a cursului valutar” și că „agricultorii țării au fost umiliți”.


Back to top button