PoliticăRepublica Moldova

Presa rusă de stat: În Republica Moldova s-a propus reducerea numărului angajaților Ambasadei Rusiei de la 30 la șase persoane

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova din partea partidului „Acțiune și Solidaritate”, Adrian Keptonar, cere Ministerului de Externe să analizeze posibilitatea reducerii numărului angajaților Ambasadei Federației Ruse la Chișinău până la șase persoane, transmite Ria Novosti, agenție de presă controlată de stat, citată de Rador.

Anterior reprezentanții partidului de guvernământ au comunicat că în Republica Moldova sunt aceditați peste 30 de diplomați ruși.

„Vreau să cer Ministerului de Externe să inițieze dezbateri și să analizeze posibilitatea ca Republica Moldova să ceară Federației Ruse paritatea în numărul de angajați diplomați. Republica Moldova are șase diplomați acreditați în Rusia, tot atâția diplomați trebuie să aibă ambasada Rusiei la Chișinău”, a declarat Keptonar la ședința parlamentului. El a cerut Ministerului de Externe să privească cu seriozitate această inițiativă și să o analizeze cât mai repede.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button