Prepararea hranei în restaurantele din București ESTE permisă

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de joi, că prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor ce nu se consumă în restaurante şi cafenele este permis
Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, CMBSU a luat această decizie luând în considerare solicitările formulate de mai multe persoane fizice, operatori economici, respectiv instituţii de cultură de a se clarifica reglementările adoptate prin Hotărârea CMBSU nr.19 de marţi.
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis interzicerea consumului de produse alimentare şi/sau băuturi alcoolice şi nealcoolice, în interiorul restaurantelor, cafenelelor şi barurilor.
În ceea ce priveşte prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, aceasta este permisă
Sursa: Economica.net
- Guvernul “restructurează” aparatul bugetar, dar cifrele spun altceva: creștere mascată de mii de posturiLa finalul lunii aprilie 2025, aparatul bugetar cuprindea 1.306.000 de posturi ocupate – cu doar 7 mai puține decât în martie și cu 659 mai puține decât în decembrie 2024 . Pe hârtie, autoritățile promit restructurare și eficientizare, dar în realitate asistăm la o stagnare mascată sub bagheta birocratică a guvernului. Decalajul dintre discurs și …
- Băncile române, profituri uriașe în timp ce clienții suportă costuri – o explozie a inechitățiiAnul 2024 a consemnat profituri record de peste 14 miliarde lei pentru sistemul bancar, pe fondul dobânzilor ridicate și creditelor scumpe. În primele trei luni ale lui 2025, cele mai mari bănci (Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen, ING, UniCredit) au înregistrat un profit net de 3,7 miliarde lei, din care doar categoria „top 6” a …
- De ce refuză statul român să cumpere autobuze și trenuri românești?Într-o țară care se plânge constant de lipsa de locuri de muncă, de sărăcie și de exodul forței de muncă, statul român continuă să cumpere autobuze și trenuri din Turcia, Polonia, Germania sau Franța – oricunde, mai puțin din România. Producătorii autohtoni de vehicule de transport în comun, precum Roman Brașov sau Electroputere VFU Pașcani, …
- Producția la Uzinele Dacia, afectată de deciziile guvernamentale proasteUna dintre puținele povești de succes industrial din România – Uzinele Dacia de la Mioveni – este pusă în pericol nu de concurența globală, ci de prostia și incoerența guvernelor de la București. Decizii fiscale haotice, taxe introduse peste noapte și lipsa oricărei strategii pentru industria auto au început să lovească direct în producție. Compania …
- Cine va plăti datoria istorică? Ei au cheltuit, noi plătim?România se apropie de o bornă rușinoasă: 210 miliarde de euro datorie publică. O bombă cu ceas, pusă sub economia națională de guverne iresponsabile care au trăit pe datorie, au cheltuit nesăbuit și au umflat artificial aparatul de stat. Dar întrebarea fundamentală este: cine va plăti nota? Cei care au decis împrumuturile? Cei care au …