Politică

Preotul Cătălin Axinte este candidatul AUR la Primăria Municipiului Suceava

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat sâmbătă, 20 aprilie, candidații pentru alegerile locale din județul Suceava.

Evenimentul a avut loc în prezența președintelui AUR, George Simion.

„Ne-au subjugat, ne-au vândut solul și subsolul, ne-au vândut suveranitatea, ne-au vândut independența, ne-au tăiat pădurile. Prin sate latră câinii, nu mai găsești pe nimeni, toți tinerii sunt ori la Iași, ori la București, ori în Italia sau Marea Britanie. Asta este durerea cea mai mare. Dorința mea este să îndreptăm această greșeală. Cu oamenii potriviți vom reuși să câștigăm această bătălie, așa cum a făcut-o odată Ștefan cel Mare. Am încredere în oamenii aceștia din fața voastră că sunt oameni curați, cinstiți, cu frica lui Dumnezeu, că nu fac blat cu partidul comasat.

E important să înțelegem. Ori că votezi PSD sau PNL va fi la conducere tot Flutur. Acum, ca să dea și PSD-ului ceva, l-au pus pe Vasile Rîmbu, omul lui Flutur, omul vinovat de moartea multor prunci, omul vinovat pentru situația din pandemie, să candideze din partea PSD și să facă jocul ăsta de putere-opoziție. Nu ne mai pot păcăli. Tot ce se întâmplă aici, astăzi, în Bucovina, este dovada unui neoimperialism. A trebuit să vină cu surle si trâmbițe Schweighofer si Egger ca să ne învețe cum să ne tăiem pădurile. Ei vin aici cu avioane particulare și critică indicii noștri de dezvoltare, dar nu știu că am fost cuceriți și exploatați. Cu ce se laudă Flutur în acest județ? Ce investiții face? Tot invocă cum va aduce la Suceava autostradă, niciodată în regimul acesta de colonie. Trebuie să stați cuminți, să nu ridicați mâna și să faceți ce spune stăpânul. Și nu Ghiță e stăpânul.  Anul acesta Bucovina are posibilitatea de a face opoziție, de a duce o luptă dreaptă”, a declarat președintele AUR, George Simion, în cadrul evenimentului.

Candidatul AUR pentru funcția de primar al Municipiului Suceava este Cătălin Axinte, preot slujitor la Biserica Sf. Mina din cartierul Obcini.

„E anul schimbării de sistem. Puterea celor care ne conduc astăzi stă în umilința noastră, în faptul că ei așa ne vor, cu capul plecat. Singura politică a mea este iubirea de neam și apărarea depturilor sfinte. Prin muncă, dăruire, onestitate, răbdare și nu în ultimul rând prin exemplul meu personal. Toți sunteți importanți. Haideți să construim împreună această frumoasă societate. Am mare încredere în tineri, sunt frumoși, deștepți. Pentru ei intru în politică. Să trăiască într-o țară în care să nu le fie frică să vorbească”, a declarat Cătălin Axinte.

Candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Suceava este Neculai Miron, cel care de opt ani conduce în calitate de primar Comuna Bosanci. Acesta este principalul contracandidat al baronului Gheorghe Flutur, cel care ține județul în subdezvoltare.

„Am venit în administrația publică, nu ca să mi se slujească, să mi se dea. Am venit aici ca să ofer, ca să dau. Am administrat o comună unde am făcut centru medical, am renovat școli. Astăzi, Comuna Bosanci, unde îmi închei al doilea mandat, are 95% rețele de gaz extinse”, a declarat Neculai Miron.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button