Internațional

Premierul Poloniei: O misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina, discutată la summit-ul de la Bruxelles

Polonia intenționează să prezinte o propunere la summit NATO de la Bruxelles, săptămâna viitoare, referitoare la o misiune de menținere a păcii în Ucraina, a declarat vineri prim-ministrul Mateusz Morawiecki, notează CNN.

Vorbind la o conferință de presă la Varșovia, Morawiecki a declarat reporterilor că „la următorul summit NATO, propunerea pentru o misiune de pace în Ucraina va fi înaintată oficial”.

Morawiecki a fost întrebat dacă crede că va exista un consens pentru o astfel de misiune în Ucraina în rândul membrilor NATO.

„Polonia este foarte activă în acest forum, atât în ​​NATO, cât și în UE și noi suntem cei care îi îndemnăm să facă următorii pași”, a spus el.

„Când bombele vor cădea din ce în ce mai aproape de granița poloneză, vom folosi, desigur, asta ca argument, atât în ​​contextul celui mai mare argument prezentat de președintele [ucrainean] Volodymyr Zelensky, cât și în argumentele formulate de noi în timpul misiunii noastre la Kiev”, a adăugat el.

Vineri, Rusia a lansat lovituri cu rachete în apropierea unui aeroport din Lviv, un oraș strategic ucrainean nu departe de granița poloneză.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button