Știrile 60m.RO

Premierul Ilie Bolojan vrea să salveze bugetul pe spatele românilor: impozit pe proprietate pentru cei care au muncit o viață

Noua guvernare condusă de Ilie Bolojan începe cu o măsură drastică și profund impopulară: creșterea impozitelor pe proprietate. În loc să taie din risipa bugetară sau din privilegiile clasei politice, premierul alege să lovească exact în românii care și-au construit cinstit o locuință. Măsura, prezentată drept „reformă fiscală”, a fost întâmpinată cu furie în spațiul public.

Premierul Ilie Bolojan a declarat că România trebuie să „impoziteze proprietatea” pentru a redresa bugetul de stat. El consideră că actualul sistem fiscal nu este sustenabil și că este nevoie de o corecție „responsabilă”. Potrivit surselor guvernamentale, noul impozit ar urma să afecteze toate tipurile de proprietăți, de la apartamente de bloc până la terenuri sau case ridicate prin efort propriu.

Măsura lovește frontal în clasa mijlocie. Românii care au muncit ani întregi în țară sau în străinătate, care au făcut eforturi uriașe să-și ridice un acoperiș deasupra capului, sunt acum vizați de un guvern care refuză să atingă zonele privilegiate ale sistemului. Forfetarele de mii de euro pentru parlamentari, pensiile speciale, contractele umflate ale clientelei de partid nu sunt menționate în niciun paragraf al noii reforme.

În acest context, jurnalistul Dan Bucura reacționează

Postarea jurnalistului Dan Bucura pe rețelele de socializare a devenit virală, fiind una dintre cele mai dure reacții publice la adresa noului premier și a direcției luate de Guvern:

„Ilie Bolojan spune cu tărie că trebuie să impozităm proprietatea. Că e nevoie să salvăm țara și că trebuie să impozităm proprietatea. Bine, domnule Bolojan, dar eu te întreb altfel: dacă eu, în ultimii 20 de ani, poate chiar mai bine, am muncit din greu, am plătit toate impozitele și taxele, toate dările acestei țări, așa cum mi-ați cerut voi, cei care ați condus-o, sau am muncit printre străini, departe de familie, de cei dragi, m-am chinuit și am strâns niște bani, repet, plătindu-mi toate dările, și cu acești bani mi-am cumpărat o casă sau am construit-o eu, de ce să vă mai dau vouă acum bani în plus? De ce să puneți, domnule, presiunea pe mine?”
Întreabă revoltat Dan Bucura, exprimând frustrarea profundă a celor care au muncit cinstit o viață.

„A, că n-are țara bani, pentru că cei care au condus-o au condus-o prost și au furat? Atunci luați de la ei! Că, vezi bine, despre asta e vorba, domnule Ilie. Și, culmea, cei care au furat sunt chiar ai dumneavoastră. Da, ai dumneavoastră, ați auzit bine.”
Acuza tăios jurnalistul, demascând complicitatea politică a actualului premier.

„Pentru că nu ați apărut acum din neant, ca o fată mare din spuma mării, ca o fecioară neprihănită. Ați fost, domnule Ilie, în același partid cu ei. Faptul că nu ați stat la ciolan 10 ani se datorează doar faptului că nu v-a vrut Iohannis.”
Ironizează Bucura, denunțând falsa distanțare a lui Bolojan față de vechea gardă politică.

„Nu v-am văzut să vă dați demisia din partid, să spuneți că nu puteți accepta direcția acestui partid corupt, care duce țara de râpă, sau atunci când v-ați aliat cu Ciuma Roșie.”
Reproșează tranșant jurnalistul, punând sub semnul întrebării integritatea morală a premierului.

„De ce nu începeți, domnule, cu voi înșivă? Hai să vă spun câteva măsuri pe care nu le-ați luat, dar pe care ați putea să le luați. În primul rând: impozitarea marilor averi, care sunt, de fapt, ale voastre.”
Cere ferm Bucura, sugerând direcția reală în care ar trebui să meargă reformele.

„Deci tot de la amărâți, de la necăjiți, de la cei care abia se descurcă tăiați voi. Și acum veniți să ne spuneți ce? Că trebuie să fim solidari? Cu cine, domnule? Cu voi? Eu nu vreau să fiu solidar cu voi și nici nu cred că merit să fiu solidar cu voi.”
Își manifestă indignarea jurnalistul, respingând apelul la „solidaritate” din partea celor privilegiați.

„Nu, sunteți toți la fel. Și românii vor înțelege asta și sper să vă dea de pământ definitiv, la următoarea ocazie.”
Avertizează Bucura, cu o concluzie amară, dar împărtășită de tot mai mulți.

Reacția jurnalistului Dan Bucura nu este una izolată, ci exprimă revolta a sute de mii de români care simt că sunt din nou sacrificați pentru greșelile și corupția celor de sus. Mesajul său direct, dur și sincer rezonează cu oameni care au muncit o viață și acum se văd pedepsiți de un stat care nu-i apără, ci îi împovărează. Într-o țară în care decența este taxată, iar hoția răsplătită, vocea lui Bucura devine portavocea unei nemulțumiri colective tot mai greu de ignorat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button