Politică

Premierul Ciucă, îndrăgostit de UDMR: Uniunea „trebuie” să rămână la guvernare și după rotativa guvernamentală

Nicolae Ciucă a declarat la Congresul UDMR că Uniunea Democrată a Maghiarilor a reprezentat şi reprezintă un pol de stabilitate şi profesionalism.

Premierul Nicolae Ciucă a spus la Congresul UDMR că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România reprezintă „un pol de stabilitate şi profesionalism”. Şeful Executivului a mulţumit pe această cale că a lucrat cu profesioniști, atât cei de la UDMR şi nu numai.

„Mă bucur foarte mult să mă aflu din nou în Timişoara. Domnule primar, este pentru a treia oară într-un interval scurt de timp în care am reuşit să ajungem la Timişoara pentru momente importante, atât cele generate de Timişoara – Capitală Culturală, cât şi de alte evenimente, dar şi la Congresul Uniunii Democrate Maghiare, al 16-lea Congres, moment important pentru UDMR şi pentru domnul preşedinte, chiar dacă nu are emoţii. Pentru că, mai în glumă mai în serios, discutăm despre o serie întreagă de evenimente care urmează să se întâmple, respectiv rotativa, putem să constatăm că la dumneavoastră lucrurile sunt aşezate. Sunteţi al treilea preşedinte, deci nu aveţi probleme cu rotativa”, a afirmat Nicolae Ciucă, vineri la Congresul UDMR de la Timişoara.

Nicolae Ciucă, despre „vremurile tulburi” prin care trece România

El a adăugat că este foarte bine că a fost găsită o linie comună în interiorul partidelor care compun coaliţia de guvernare pentru a îndeplini obiective importante pentru România, în aceste „vremuri tulburi”.

„Am convenit să constituim această coaliţie într-un moment deosebit de important pentru ţara noastră şi nu vreau să repet. Domnul președinte Marcel Ciolacu a prezentat un tablou cât se poate de generos pentru a argumenta motivele pentru care am decis să ne unim laolaltă forţa politică şi partidele de dreapta şi cele de stânga, pentru a reuşi să găsim o linie comună pentru ca în aceste vremuri tulburi, ulterior mai tulburi decât în momentul în care a fost decisă constituirea coaliţiei, să fie trecute cu bine de către România, de către cetăţenii români, indiferent de etnie”, a mai explicat liderul PNL.

Premierul a subliniat că UDMR a reprezentat şi reprezintă un pol de stabibilitate şi profesionalism: „Nu am să nominalizez niciunul dintre miniştrii din Cabinet, pentru că sunt cu toţii la fel de buni şi vreau să mulţumesc tuturor miniştrilor, inclusiv celor de la UDMR, pentru modul în care au înţeles să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi în felul acesta să reuşim să facem ceea ce este necesar şi ceea ce va fi necesar în continuare pentru România”, a mai subliniat premierul Ciucă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button