Premierul Cîțu preia interimar funcția de ministru al Sănătății

Distribuie acest articol!

Prim-ministrul Florin-Vasile Cîţu preia interimar funcția de ministru al Sănătății, potrivit decretului semnat astăzi, 14 aprilie, de către președintele Klaus Iohannis, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Decizia lui Iohannis vine după ce vicepremierul Dan Barna, propunerea făcută de Florin Cîțu ca ministru interimar la Sănătate, a refuzat să preia portofoliul rămas liber după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România. Ne-am asumat în momentul în care am constituit acest guvern de coaliţie să luăm deciziile majore împreună, prin consultare şi prin dialog şi asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineaţă, am fost invitat de premier la o discuţie, în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni în şedinţa coaliţiei agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare şi ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-şi mărească impresia artistică”, a declarat Dan Barna după şedinţa conducerii USR PLUS.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: