Politică

Premierul Ciolacu a pupat papucul stăpânului

Ca în orice colonie sluga a mers să pupe papucul stăpânului…

Parteneriatul strategic cu SUA se va reflecta în perioada următoare într-o prezenţă semnificativă a companiilor americane în economia românească, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o la Palatul Victoria cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, premierul a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului strategic cu SUA prin proiecte economice concrete şi investiţii directe în ţara noastră ale companiilor americane.

„Intenţia companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă în ţara noastră reprezintă o garanţie că avem un mediu economic şi un cadru fiscal stabil, predictibil şi competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezenţă semnificativă a companiilor americane în economia românească”, a declarat Ciolacu.

Un punct important al discuţiei s-a referit la includerea României în Programul Visa Waiver, se precizează în comunicatul Guvernului.

„Premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice de accedere în acest program, precum şi despre importanţa dreptului la libera circulaţie pentru români şi pentru mediul de afaceri”, se arată în comunicat.

În contextul discuţiilor privind situaţia din regiune, ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat sprijinul acordat cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România şi eforturile ţării noastre pentru asigurarea stabilităţii în zonă. De asemenea, ea a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterale pentru prevenirea şi combaterea în domeniul traficului de persoane, se arată în comunicat.

Cei doi oficiali au abordat şi progresele României privind reformele realizate pentru pregătirea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

„Ambasadoarea Kathleen Kavalec a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă”, a transmis Guvernul.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button