Politică

Predoiu: Austriecii vor verifica pașapoartele pe aeroportul din București

Ofițerii austrieci specializați în controlul documentelor își vor ajuta colegii români pe Aeroportul Internațional Henri Coandă (Otopeni) din București, după intrarea României în Air Schengen, la data de 31 martie, a anunțat ministrul Afacerilor Interne al României, Cătălin Predoiu.

„Când un polițist de frontieră român ia în mână un act de identitate, un pașaport, și se uită la el, atunci când nu este sigur dacă este sau nu un document fals sau un document expirat și corectat, se poate consulta cu un specialist, colegul său austriac, care se află lângă el”, a explicat Predoiu într-un interviu acordat DC News

După intrarea Bulgariei și României în Schengen, aeroporturile internaționale din cele două țări vor deveni frontiere externe Schengen, unde se va efectua controlul celor care doresc să intre și să iasă din zona fără vize.

Potrivit ministrului, 2.000 de polițiști din cadrul serviciului european de frontieră Frontex urmează să fie dislocați în România și Bulgaria pentru a ajuta la protejarea frontierei.

Potrivit lui Predoiu, România nu este singura sau prima țară care intră în etape în Schengen, el dând exemplul Austriei. După o așteptare de 11 ani, pe 30 decembrie, Bulgaria și România au fost admise cu frontierele aeriene și maritime în zona europeană fără vize, după ce, în luna decembrie, Olanda și Austria au renunțat la obiecțiile lor.

În 2024, ar trebui să continue negocierile între Sofia, București, Viena și instituțiile europene pentru ridicarea controalelor la frontieră pentru frontierele terestre.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button