Social

Prea mulți tineri își pierd viața pe litoral! Gropi adânci și de 12 metri în apropiere de mal

Lucrările de lărgire a plajelor au modificat dramatic relieful subacvatic de la mal, afirmă inginerii de mediu care avertizează că au apărut gropi adânci de până la 12 metri, arată Știrile Pro tv. La Neptun, un tânăr de 23 de ani, originar din Mangalia, a fost găsit mort într-o astfel de groapă după ore întregi de căutări.

„S-au format foarte multe gropi și am fost nevoiți să luăm fiecare groapă în parte”, a spus Marian Ciulei, ISU Dobrogea, conform Știrile ProTV.

Gropile au dus la formarea unor curenți extrem de periculoși

„Este inutil să înoate împotriva curentului pentru că pentru că de obicei curentul e mult mai puternic. Va trebui să se lase oarecum condus de curent, să stea cât mai mult la suprafață, să nu intre în panică”, a afirmat Pascale Roibu, scafandru.

Astfel de gropi sunt și în Mamaia, unde au o adâncime de aproximativ trei metri, iar la Eforie ajung și până la șapte metri adâncime.

„Aceste gropi acționează ca niște diguri, ele modifică radical circulația curenților în zona lor. Se pot crea vârtejuri și alte fenomene neplăcute. Vor fi zeci de ani până când se va ajunge la un profil normal”, a spus Răzvan Mateescu, expert marin INCDM.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button