Ioan Aurel Pop, noul președinte al CNATDCU

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a semnat ordinul privind regulamentului de organizare şi funcţionare şi componenţa nominală a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. Ministerul precizează că peste 1.100 de persoane din 134 de instituţii de învăţământ şi cercetare din România şi din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU, în următorul mandat. Consiliul va fi condus de academicianul Ioan-Aurel Pop.
„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a aprobat, prin ordin, regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) pentru mandatul 2020-2024. În acelaşi timp, a fost finalizată şi selecţia membrilor CNATDCU pentru mandatul 2020-2024. Noua structură a CNATDCU a fost stabilită prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4.621/2020 (trimis spre publicare în Monitorul Oficial al României)”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.
„Conducerea CNATDCU în mandatul 2020-2024 va fi asigurată de Acad. Ioan-Aurel Pop – Preşedinte CNATDCU şi trei vicepreşedinţi – Acad. Marius Andruh, Acad. Dorel Banabic, M. c. Acad. Mircea Dumitru. Componenţa consiliului a fost stabilită prin selecţia cadrelor didactice şi de cercetare care îndeplinesc criteriile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011. Peste 1.100 de persoane din 134 de instituţii de învăţământ şi cercetare din România şi din străinătate au aplicat pentru a dobândi calitatea de membru CNATDCU în mandatul 2020-2024. Configuraţia aprobată a consiliului include personalităţi din aproape 100 de instituţii, însumând 543 membri, din care 21 membri ai Consiliului general, 69 de membri ai panelurilor pe domenii fundamentale şi 493 membri ai comisiilor de specialitate. Ca reprezentare a universităţilor din România, procente egale, de peste 8% pentru fiecare, înregistrează Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Sursa citată a mai precizat că un procent cumulativ de până la 50% din totalul membrilor este asigurat de reprezentanţi din alte şase universităţi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Academia de Studii Economice din Bucureşti.
„Interesul membrilor universităţilor menţionate se corelează cu distribuţia instituţională a tezelor de doctorat evaluate de CNATDCU în perioada 2016-2020: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti au înregistrat fiecare procente de aproximativ 10% din totalul tezelor de doctorat evaluate, urmate de UMF „Carol Davila” din Bucureşti cu aproximativ 7% şi Universitatea Politehnica din Bucureşti cu 5,6%. Cumulativ, până la 50% din tezele de doctorat evaluate în mandatul 2016-2020 au fost realizate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia Română”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.
Sursa: www.stiripesurse.ro
- Devine periculos pentru ţară preşedintele care se face preş în faţa unei puteri străine„Cine crede că un președinte le știe pe toate se înșeală amarnic. Președintele este consiliat in executarea mandatului. Așa că dacă e consiliat prost își va desfășura mandatul in consecință. Consilierii prezidențiali sunt al naiba de importanți”, scrie, pe Facebook, avocata Elena Radu. „Importanta este viziune celui care va fi președinte. La fel de periculos pentru …
- Zelenski: „Trupele franceze vor fi primele” care vor fi desfășurate în Ucraina în cazul unui armistițiuVizita recentă a șefilor de stat major ai armatelor franceze și britanice la Kiev marchează un nou pas în consolidarea cooperării dintre Ucraina și aliații săi occidentali. În contextul acestor consultări, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat cu încredere că trupele franceze vor fi printre primele desfășurate în Ucraina în cazul unui acord de încetare …
- Nicușor Dan, huiduit în campania electorală în Diaspora de românii din SpaniaNicușor Dan, huiduit în diaspora. Edilul Capitalei, care și-a părăsit orașul pentru a-și face campanie, a fost surprins de reacția românilor din străinătate. Aceștia au protestat împotriva lui și au cerut turul doi înapoi. „Ruşine să vă fie”, „Trădătorilor”, „Turul 2 înapoi”, au strigat românii, care au fluturat steaguri tricolore şi au cerut alegeri libere.
- Un userist care spunea că este „analist militar” în războiul din Ucraina a încasat ilegal bani pentru transportul din BrașovFostul strateg în comunicare al USR Brașov, iar acum prezentat de presa națională ca analist militar specializat în conflictul din Ucraina, Radu Hossu, și-a vândut expertiza de „strateg în comunicare” și Asociației de Transport Metropolitan Brașov, scrie Brașov Metropolitan. CE MAI SUSȚINE BRASOV METROPOLITAN: Partenerul de viață al fostului viceprimar al Brașovului, Flavia Boghiu, se află însă într-o …
- Sindicate și ONG-uri franceze vor demonstra pentru „a apăra statul de drept și a condamna încălcarea justiției” după verdictul în cazul Le PenSindicatele și organizațiile neguvernamentale franceze se vor aduna pe 12 aprilie pentru a apăra statul de drept și a condamna încălcarea justiției după verdictul instanței de judecată a liderului Adunării Naționale de dreapta, Marine Le Pen, care a fost condamnată la patru ani de închisoare, au anunțat organizatorii întâlnirii. Scopul acestei mobilizări este să fie …