Internațional

Polițiștii cer majorarea salariilor, sporuri, decontarea transportului în concediu și amenință cu greva generală

Polițiștii vor intra în grevă generală, dacă guvernul nu le va satisface revendicările – printre care majorarea salariilor și actualizarea normei de hrană, a avertizat, vineri, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Conducerea sindicatului polițiștilor a notificat, vineri, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Muncii, despre revendicările personalului contractual din MAI.  

Potrivit unui comunicat al sindicatului, acesta este primul pas legal – negocierea revendicărilor, iar dacă rezultatele sunt nesatisfăcătoare, se va merge mai departe, la declanșarea conflictului colectiv de muncă și ulterior a grevei generale.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual solicită:

  • majorarea cu 30% a salariului de bază, în plată, al personalului contractual
  • includerea şi alocarea personalului contractual la toate drepturile prevăzute în “HG nr 1198/ 2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul naţional, ale personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională
  • decontarea transportului pentru concediul de odihnă
  • acordarea sporului de vechime/fidelitate/gradaţie în funcţie de numărul efectiv al anilor lucraţi de fiecare angajat
  • acordarea condiţiilor de muncă “deosebite” întregului personal contractual
  • actualizarea în plată a normei de hrană pentru toţi angajaţii MAI
  • actualizarea în plată a sporurilor şi indemnizaţiilor financiare, la nivelul salariilor actuale pentru toţi angajaţii din MAI

„Am atras atenţia, încă o dată, asupra gravelor probleme, în special de natură financiară, care afectează, de ani buni, această categorie de angajaţi din MAI/SAOPSN, ale căror salarii, în cea mai mare parte, sunt aproape de limita subzistenţei sociale”, se arată în comunicatul sindicatului polițiștilor.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button