Politică

PNL, un partid în disoluție: Bogdan Aurescu și Rareș Bogdan se acuză reciproc de putinism

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan scrie, luni, pe Facebook, că ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile, el răspunzând, astfel, afirmaţiilor ministrului de Externe Bogdan Aurescu, care declarase că în plin război al Rusiei contra Ucrainei, Rareş Bogdan cerea să blocăm la graniţă cerealele ucrainene.

”Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!”, spune Rareş Bogdan. Bogdan Aurescu și Rareș Bogdan se acuză reciproc de putinism. Explodarea în spațiul public a acestui scandal ne arată că regimul Iohannis este la final de mandat, iar câinii războiului încearcă să prindă câte un os înainte de obștescul sfârșit al brătienilor conduși de Nicolae Ciucă.

”Precizare: ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-şi recupereze ţara, dar şi pentru a apăra UE! Nu vă lăsaţi manipulaţi de agenţii dezinformării putiniste!”, a spus Rareş Bogdan.

El mai afirmă că avem speranţe pentru fermierii români şi că pe 20 martie, la Bruxelles are loc Consiliul AGRIFISH (Agricultură şi Pescuit) şi s-ar putea să avem o propunere de răspuns la scrisoarea prin care România şi alte 5 state (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia) cer compensaţii pentru pierderile suferite de fermieri în urma războiului din Ucraina.

”În aceste zile se lucrează exact la prelucrarea cifrelor furnizate de semnatari, pentru a se propune un sistem compensatoriu. Deci la nivel tehnic se lucrează. Însă decizia este la nivel politic. Pe 23-24 martie are loc chiar un Consiliu European. Pe ordinea de zi provizorie figurează Ucraina, „Competitivitate şi piaţă unică” şi „Alte subiecte””, afirmă Bogdan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button