PNL și USR urmează modelul lui Clotilde Armand și mută criza gunoaielor în Râmnicu Vâlcea

Distribuie acest articol!

Mircia Gutău, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, susține că în această localitate este pe punctul de a fi declanșată o criză a gunoaielor, pe modul celei din sectorul 1 al Bucureștiului din cauza consilierilor locali PNL și USR. Edilul se opune vehement instituirii stării de alertă sanitară, situaţie în care ar permite Consiliului Local, dominat de PNL şi USR, să încheie un contract fără licitaţie cu firma Urban, aflată în pragul falimentului.

Potrivit RomâniaTV, Gutău susține că firma Urban deţine un depozit ilegal de gunoaie, aflat la mică distanţă de malul drept al râului Olt, motiv pentru care a făcut zeci de sesizări către Garda de Mediu, însă nu au fost aplicate măsuri concrete pentru eliminarea munţilor de gunoaie.

Firma este acum în insolvenţă. Dacă intră în faliment pentru că ăsta e stilul lor de lucru, Primăria va fi forţată să ridice gunoaiele de acolo şi după aceea să se îndrepte împotriva lor cu banii. Ridicarea şi sortea gunoaielor de acolo presupune cel puţin 9 milioane de lei, deci două milioane de euro. Îmi pun întrebarea: de unde voi recupera banii de la firmele astea după aceea?”, a declarat Mircia Gutău, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea.

Edilul a acuzat firma Urban că nu a plătit revedenţa de 11 milioane de lei către autorităţile locale. Mai mult, Mircia Gutău a mai precizat că municipalitatea dispune de o „groapă ecologică făcută pe fonduri ISPA” şi acuză PNL şi USR, care au majoritatea în Consiliul Local, c-ar vrea să lichideze contractul cu actualul operator de salubritate.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: