OpiniiPolitică

PNL și PSD nu e în stare să facă o autostradă peste Carpați! China testează mașini cu levitaţie magnetică, pe autostradă

În timp ce PSD și PNL se uită la Carpați ca la Dumnezeu și nu sunt în stare să facă o autostradă peste Carpați de 33 de ani. PSD și PNL s-au bucurat să îi mintă pe români din patru în patru ani și să fure banii poporului român. În timp ce ai noștri sunt niște limitați în acțiune și gândire, China a testat cu succes maşini cu levitaţie magnetică, pe autostradă. Au o viteză de 230 km/oră şi rulează la 35 mm deasupra pământului.

Dezvoltată de Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, mașina a fost modificată dintr-un vehicul tradițional. A fost instalată pe ea o rețea de magneti permanenți pentru levitație, iar pe autostradă a fost montată cu șină conducătoare care i-a permis mașinii să leviteze. Testul și-a propus să calculeze fezabilitatea implementării tehnologiei maglev la o scară mai mare.

Un total de opt mașini, inclusiv cinci vehicule cu energie nouă, au fost testate pe o porțiune de 7,9 kilometri a autostrăzii, cu o viteză maximă care se apropie de 230 de kilometri pe oră, scrie China Daily. „Vehiculele de 2,8 tone a plutit la 35 de milimetri deasupra suprafeței drumului, alimentate de forța electromagnetică și ghidate de șine conductoare preinstalate„, scrie publicaţia.

O bandă dedicată maglev poate oferi, de asemenea, beneficii de siguranță și poate fi coordonată pentru a preveni aglomerația de pe autostradă.

În ultimii ani, China a devenit lider în transportul maglev, introducând primul tren maglev la Shanghai în 2004. Shanghai Transrapid, un sistem maglev în funcțiune, este în prezent cel mai rapid tren electric din lume, cu o viteză de croazieră de 431 km/h. Acest record ar putea fi doborât în ​​curând, după ce China a introdus anul trecut un tren de mare viteză capabil să atingă viteze de până la 600 km/h.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button