Ploiești, orașul fără apă caldă de 23 de zile
Orașul Ploiești, unul dintre cele mai industrializate din România, este de 23 de zile fără apă caldă. Suferă 130.000 de oameni, dar și spitale care nu își pot asigura apa caldă. Totul din cauza deciziilor luate de Consiliul Județean și primăria conduse de liberalii Iulian Dumitrescu și Andrei Volosevici.
Sistemul centralizat din Ploieşti este gestionat în comun de Consiliul Județean Prahova – condus de Iulian Dumitrescu (PNL), care deţine centrala termică de la Brazi (CET) şi reţeaua primară de transport şi Municipiul Ploieşti – condusă de Andrei Volosevici (PNL) care deţine reţeaua de distribuţie și punctele termice din oraș.
O serie de bâlbe și decizii proaste au dus la situația în care firma selectată de Consiliul Județean, care asigură serviciul de termoficare în sistem centralizat în municipiul Ploieşti, a oprit apa caldă pentru că e nevoie de reparații la instalația cre furnizează energia necesară.
Imediat a început un joc public al acuzelor între Consiliul Județean și Primărie.
Iar marți, la 23 de zile după ce a provocat situația, Consiliul Județean a găsit soluția: cere Primăriei Ploieşti să preia în patrimoniu CET Brazi şi să gestioneze singură sistemul centralizat de termoficare, înfiinţându-şi propria societate de profil.
Până la această soluție însă, situația e complet blocată: firma care asigură serviciul de termoficare în sistem centralizat în municipiul Ploieşti anunţă că nu a început lucrări de reabilitare a cazanului cu apă caldă numărul 2, despre care spune că este „singura sursă utilizabilă de producere a energiei termice”. Compania subliniază, în acest context, că „au fost irosite 17 zile din cele 30 iniţial anunţate pentru întreruperea furnizării apei calde”, specificând faptul că lucrările de reparaţii la cazanul de apă caldă nu au început pentru că aşa a solicitat autoritatea contractantă.