Social

Ploi, ninsori şi polei – aproape toată jumătatea de vest a ţării este sub avertizări de inundaţii

Ploi, ninsori şi polei – aşa arată prognoza specialiştilor pentru următoarele zile. Sunt în vigoare mai multe alerte în acest sens – inclusiv în capitală.

Meteorolog Iris Ţiţineanu: Judeţele Brăila, Ialomiţa, Tulcea, Ilfov şi in zona municipiului Bucureşti, precum şi în zonele joase de relief ale judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău. Temporar vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie şi local se va depune polei.

De asemenea, este în vigoare o informare meteorologică până pe 28 decembrie la ora 10:00, când temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă şi în cea mai mareparte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei local în sud-est şi izolat în restul teritoriului şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă cu rafale ce vor depăşi 60-70km/oră spulberând zăpada.

Nici hidrologii nu au veşti bune – aproape toată jumătatea de vest a ţării este sub avertizări de inundaţii. Până diseară este Cod Portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice Crişul Alb, Crişul Negru şi Crişul Repede, precum şi Arieş, Bega şi Timiş, pe raza judeţelor Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Alba, Hunedoara şi Caraş Severin. Pe celelalte cursuri de apă din jumătatea de vest a ţării este Cod Galben până mâine seară.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button