Plen al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru citirea moţiunii AUR

Distribuie acest articol!

A cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR a fost convocată pentru joi, la ora 10.00, în încercarea de a asigura procedura necesară pentru citirea, dezbaterea şi votarea documentului. Parlamentarii ar trebui să stabilească odinea de zi a şedinţei plenului Camerei Deputaţilor şi Senatului, convocat pentru ora 16.00, pentru citirea moţiunii “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”. Liberalii intenţionează să nu participe la şedinţa de plen.

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au convocat, pentru joi, la ora 10.00, a cincea şedinţă a Birourilor Permanente Reunite pe tema moţiunii de cenzură USR PLUS – AUR. Primele patru şedinţe în care ar fi trebuit aprobat calendarul moţiunii de cenzură au fost suspendate din lipsă de cvorum.  

Mai mult, liberalii din tabăra Cîţu au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii moţiunii de cenzură sub pretextul verificării semnăturilor de susţinere a acesteia. Blocarea moţiunii a fost posibilă cu largul concurs al PSD, partid ai cărui membri au părăsit şedinţele BPR, lăsându-le fără cvorum. 

Marcel Ciolacu a declarat, în repetate rânduri, că este rolul puterii să asigure cvorumul pentru aceste şedinţe, respingând acuzaţia unui ”blat” cu Florin Cîţu sau PNL.  

Totodată, Anca Dragu şi Ludovic Orban au convocat plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură, însă Ludovic Orban a precizat că nu este regulamentar ca preşedinţii celor două Camere să stabilească ordinea de zi a Plenului, acest lucru fiind atributul Birourilor Permanente Reunite.  

În schimb, Orban a afirmat că, odată convocat Plenul, şedinţa va avea loc.  

La plenul de joi, Biroul Politic al PNL a decis să nu participe niciun parlamentar al formaţiunii, insă o nouă şedinţă a Biroului Politic al PNL este programată pentru joi, la ora 09.00.  

Liberalii iau în calcul să propună, în şedinţa BPR, ca moţiunea să fie dezbătută şi votată în 1 octombrie, adică după Congresul formaţiunii din 25 septembrie.  


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: