Economie

Planul ascuns al OMV pe ruinele Complexului Energetic Oltenia

Liderul sindical Constantin Crețan susține că austriecii de la OMV urmăresc să pună mâna pe sute de hectare de teren în Gorj și pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale, transmite Radio Infinit.

Crețan a anunțat că va ataca în instanță planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, care prevede construirea de parcuri fotovoltaice pe terenuri care ar trebui restituite proprietarilor, după exploatarea cărbunelui.

Liderul Federației Naționale a Muncii mai spune că actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia și cadastriștii, care vor îndrăzni să intre pe terenurile pentru fotovoltaice, riscă să aibă probleme mari cu legea.

”Interesul nu sunt fotovoltaicele. Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune, din care, prin prelucrare, se extrag diferite metale de mare valoare” afirmă Constantin Crețan.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button