Politică

Plagiatorul Nicolae Ciucă scapă de dosarul penal: Fapta s-a prescris

Parchetul General a clasat dosarul de plagiat în cazul premierului Nicolae Ciucă, relatează PressOne care a lansat subiectul. Procurorul de caz a stabilit că fapta s-a prescris încă din 2008.

Potrivit PressOne, dosarul penal în care premierul Nicolae Ciucă a fost acuzat de încălcarea drepturilor de autor în teza sa de doctorat a fost închis în urmă cu circa trei săptămâni, pe 15 martie 2023, de Parchetul General.

După mai bine de un an de la deschiderea dosarului, procurorul de caz a constatat că fapta de care Nicolae Ciucă a fost acuzat în urmă cu mai bine de un an era prescrisă încă din 2008.

Concluzia jurnaliştilor de la PressOne este că decizia Parchetului General deschide posibilitatea ca teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă să fie analizată de către Comisia de Etică a Universităţii Naţionale de Apărare ”Carol I” (UNAP), aşa cum chiar premierul a cerut public în ziua în care a fost publicat materialul conţinând acuzaţiile de plagiat.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button