Petrișor Peiu: Un nou „Experiment Pitești” la scară industrială împotriva românilor
Câteva mii de deținuți politici au fost supuși reeducării la începutul anilor 50, în cadrul „Experimentului Pitești”, cel mai mare și cel mai agresiv program de spălare a creierului prin tortură din blocul de Est. Acest experiment a constat în administrarea de bătăi și torturi brutale, zi de zi, cu scopul de a „reeduca total” deținuții politici, majoritatea studenți, vinovați de a fi membri ai Partidului Național Țărănesc, Partidului Național Liberal, de a fi inspirați de Garda de Fier sau de a fi sioniști din cadrul comunității evreiești din România. Esența metodei folosite la Pitești este transformarea victimelor în călăi, tortura devenind un simplu mijloc, nu un scop. Acest fenomen sinistru a fost promovat de către facțiunea moscovită a PCR: Ana Pauker, Teohari Georgescu și Vasile Luca. Scopul asumat al experimentului a fost lepădarea convingerilor politice și religioase ale deținuților și, în cele din urmă, alterarea personalității până la punctul obedienței absolute.
Vedem, în ultimii doi ani, la noi în țară, un nou „Experiment Pitești”. De data asta, la scară industrială. Sau națională. Toți românii sunt terorizați și traumatizați zilnic de un nou grup Eugen Țurcanu, condus din umbră de un invizibil Alexandru Nicolschi. Noul experiment vizează renunțarea de către români la viața pe care o duceau până acum, renunțarea de bunăvoie la industria națională, dar și la confortul locuințelor decent încălzite și decent iluminate. Iar cei care nu vor renunța vor fi siliți să plătească fiecare câte o avere pentru a avea lumină și căldură. Și totul în numele unei noi religii, mai perversă și mai bine disimulată, dar la fel de periculoasă. Și exact ca în cazul „fenomenului Pitești”, victimele, adică noi, consumatorii de gaze și electricitate, suntem stimulați să devenim, la rândul nostru, călăi, să-i terorizăm pe alți semeni ai noștri, pentru a-i face să stea în case în frig, să renunțe la consumul de carne și să mănânce, în schimb, insecte și lăcuste.
Barna Tanczos, ministrul plantat de către UDMR să împărățească asupra Mediului, Apelor şi Pădurilor ne anunță, pe terenul de luptă al oricărui politician european venit tocmai de la Sâncrăieni, adică pe Facebook, că le pregăteşte românilor o nouă tortură: interdicţia de a se instala centrale termice în blocurile care se construiesc acum. Nu ajunge spolierea românilor care se încălzesc acum cu gaze spre bunăstarea bugetului care-l hrănește pe arogantul Tanczos, ei trebuie siliți să plătească aceleași sume, dar și să înghețe de frig în case. Cam ăsta este mesajul pentru guvernați al vechiului și noului guvern care va îngenunchea nivelul de trai al populației : „Stați în frig și plătiți pentru asta cât vrem noi de mult!”.
Dar pe te bazezi, dom`le?, am fi tentați să întrebăm. Și ne răspunde, sfidător, udmr-istul adept al cultului Gretei din Stockholm: „Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuinţelor şi în urma traficului substanţele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeţei, mai ales dacă vremea este liniştită, rece şi uscată” (sursa: AICI). Văzând atâta dedicare pentru cauza Gretei, te și întrebi pe unde o fi stat ascuns stimabilul atunci când se tăiau peste noapte pădurile de pe plaiurile sale natale? Probabil într-o peșteră adâncă, căci nu-mi închipui că l-ar fi înfruntat pe viu pe patronul UDMR de atunci, Verestoy Attila –„ drujba lui Dumnezeu”. Sau cum de nu sare în calea colegilor de partid și de guvernare, când se lăfăie cu toții în limuzine care consumă într-o oră cam cât consumă un bloc întreg într-o lună?
Deci, stimate domnule ministru Tanczos Barna, ce-ar fi ca, înainte să le interzici românilor (și maghiarilor din România, deopotrivă) centralele de apartament, să renunți matale la bolidul ministerial și să mergi cu metroul sau cu autobuzul la birou? Și să denunți despădurirea ilegală și scandaloasă a pădurilor din Harghita și Covasna? Sau ce-ar fi să ne dai matale un exemplu demn de urmat și să tremuri, în rând cu poporul căruia vrei să-i impui asemenea aberații, prin blocurile bucureștene neîncâlzite de către conductele găurite ale lui Nicușor? Și să plătești facturile uriașe plătite de bucureșteni pentru o căldură de care nu se bucură sau pentru apa caldă pe care o primesc doar dimineața și vinerea?
Pentru că tot am ajuns aici, să îl informăm și pe distinsul hocheist udmr-ist cam cum stă treaba cu poluarea asta de care vorbește el prin Uniunea Europeană. Iată, bunăoară, tabloul emisiilor totale de gaze cu efect de seră (dioxid de carbon, în primul rând) pe state membre, așa cum îl afișează Agenția Europeană pentru Mediu: România, o țară de aproape 20 de milioane de oameni, emite, în total 84 de milioane de tone de CO2 echivalent, iar Ungaria, o țară de două ori mai mică, emite 60 de milioane de tone de CO2 echivalent. Oare cine-o polua cerul european mai mult? Dar draga de Germanie, cu emisii de 823 de milioane de tone de CO2 echivalent – de zece ori mai mult decât noi, o fi sau nu un poluator mai mare decât România? Dar de Franța ce ziceți, domnule ministru, cu ale sale 424 de milioane de tone de CO2 echivalent? Sau de Italia – 390 de milioane de tone de CO2 echivalent? Sau de Polonia – 379 de milioane de tone de CO2 echivalent? Sau de Olanda și Cehia, cu 197, respectiv 134 de milioane de tone de CO2 echivalent?
Ca să nu mai spun că, dacă ne raportăm la populație, noi suntem penultimii în Uniunea Europeană, mai puțin poluanți ca noi fiind doar suedezii:
Uitându-mă la graficele de mai sus, nu pot să nu mă întreb: Oare ce-aveți cu bieții români, de experimentați pe ei toate prostiile care vă vin în cap? De ce nu face asta orice altă națiune europeană? De ce nu au și alții parte de câte-un Tanczos Barna?
La fel de nerealistă este și politica guvernelor Iohannis de a distruge minele de lignit și centralele pe cărbune ale României. Și aici se petrece o agresiune incredibilă asupra acestui popor. Înverșunarea cu care națiunii române i se impune decarbonarea totală și devansată a energeticii nu este egalată decât de sărăcia energetică a economiei și a populației noastre. România este statul european cu cel mai mic consum de energie pe locuitor: sub 2 toe- tone echivalente de țiței, cu mult sub media europeană (3,3 toe- tone echivalente de țiței). Asta deși la noi iarna este destul de lungă și de friguroasă.
De ce este consumul energetic atât de mic în România? Simplu, oameni buni: avem cel mai mare cost al energiei electrice raportat la puterea de cumpărare și în cazul consumatorilor casnici și în cazul consumatorilor industriali. Pentru populația noastră, povara prețurilor la electricitate este cea mai mare din întreaga Uniune Europeană:
Dar și pentru companii tot asupra celor românești apasă cel mai tare povara facturilor la electricitate:
Acum, lucrurile sunt cât se poate de simple: avem cel mai mic consum de energie pe locuitor pentru că avem cele mai mari prețuri la electricitate, raportat la paritatea puterii de cumpărare.
La gaz stăm ceva mai bine, în sensul în care suntem abia pe locul 8 din UE ca mărime a prețului pentru populație (raportat la puterea de cumpărare), cu un sfert mai mult decât media Uniunii. Românii plătesc un gaz mai scump decât în Franța, Italia, Germania sau Austria, țări fără nicio moleculă de gaz în subsol:
Cât privește industria noastră, ea plătește al doilea cel mai scump gaz din UE (după Polonia), raportat la puterea de cumpărare:
Și în această țară sărmană, care nu poate consuma electricitate și gaze pentru că sunt prea scumpe, se pune la cale un experiment înfiorător: renunțarea la cărbune în avans, cu mulți ani înaintea statelor puternic poluatoare. De ce? Avem noi o energetică atât de mult bazată pe cărbune? Ei bine, deși nu o să vă vină să credeți, România are o pondere a energie regenerabile în totalul energiei consumate cu mult peste media UE, pe locul 10 în Uniune, cu mult peste Germania, Franța, Italia, Spania, Cehia, Polonia sau Ungaria.
De exemplu, aproape jumătate din energia electrică consumată la noi provine din surse regenerabile (și încă o șesime din sursa nucleară, tot fără emisii de carbon), locul 7 în UE, devansând mult marile puteri economice ale continentului:
De ce oare crede regimul de la București că este cărbunele o problemă pentru energetica românească? Are acesta o pondere atât de mare? Cam 12,5% este ponderea cărbunelui în energetica noastră primară (consum de resurse). Nemții au această pondere la aproape 20%, cehii la 34%, polonezii la 44%. Și totuși cei mai grăbiți să ne închidem minele și centralele pe cărbune suntem noi, românii. Ritmul accelerat de renunțare la cărbuni ne-a lăsat însă fără suficientă producție de electricitate în piață. Și asta a dus prețurile acolo unde sunt astăzi: cea mai scumpă electricitate din Europa, raportat la puterea de cumpărare.
Citește în continuare pe Spotmedia.ro