EconomieOpiniiPoliticăȘtirile 60m.RO

Petrișor Peiu: România a făcut o lege care garantează o marjă de 50% profit a două companii străine Engie si E.On

Specialistul Petrișor Peiu atrage atenția asupra unei noi escrocherii făcută de către statul român, adică de politicienii români, respectiv faptul că două companii străine, Engie si E.On, una dinn Franța și a doua din Germania, au primit cadou trei milioane de români și o marjă de profit garantată de 50%.

Petrișor Peiu spune pentru ziare.com că:

„Prin celebra, de acum, ordonanță 114, producătorii de gaze din România (Romgaz și OMV Petrom) vând astăzi către Engie și E.On gazul destinat populației cu fix 68 lei/Mwh. Acest gaz ajunge să fie plătit de către români la un preț dublu: 125 lei/Mwh de către cei din sudul țării și 136 de lei de către cei din nordul țării. Ca o pata de culoare, să reamintim că ordonanța cu pricina a fost emisă de guvernul PSD-ist inspirat de Liviu Dragnea și a fost menținută de către guvernul PNL-ist al lui Ludovic Orban, deși liberalii își începeau fiecare zi de opoziție criticând infama ordonanță și promițând abrogarea ei în primele săptămâni de guvernare”.

sursa: https://ziare.com

  • Surpriză majoră în Sectorul 1: Ramona Bruynseels ia fruntea în sondaje cu 29%, depășind-o pe Clotilde Armand
    Într-un sondaj recent efectuat în Sectorul 1 al Capitalei, Ramona Bruynseels din partea AUR se află în frunte cu 29% din intențiile de vot, depășind-o pe actualul primar, Clotilde Armand de la USR, care acumulează 27%. George Țuță, candidatul comun al PSD și PNL, despre care se vorbește că ar fi fost adus de serviciile speciale, e pe locul al treilea cu 16% din preferințele electoratului. Situația este complicată pentru Clotilde Armand, ale cărei acțiuni în calitate de primar sunt puternic criticate; aproximativ 70% din rezidenții Sectorului 1 exprimându-și nemulțumirea față de mandatul său, conform ultimelor cercetări sociologice. Aceasta este …
  • Probleme pentru spionii hegemonului: Parlamentul Georgiei aprobă în primă lectură legea „agenţilor străini”
    Parlamentul Georgiei a aprobat joi în primă lectură, cu 83 de voturi din 150, un proiect de lege privind „agenţii străini”. Pentru a deveni lege, textul mai trebuie votat de încă două ori. Kremlinul a comentat miercuri despre proiectul aflat în dezbatere: purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Pesckov, a susţinut că ideea este folosită de actori din afara Georgiei pentru a alimenta sentimentele antiruseşti, deci eventuala lege nu poate fi numită „rusească” aşa cum au făcut protestatarii georgieni. Aceştia afirmau că printr-o astfel de lege ţara lor s-ar alinia cu Rusia şi s-ar îndepărta de Uniunea Europeană. Conform …
  • SUA explică de ce nu apără Ucraina la fel cum au protejat Israelul. „Relația este complet diferită”
    După respingerea cu succes a atacului cu peste 300 de drone și rachete lansat de Iran împotriva Israelului, președintele Volodimir Zelenski a declarat că țara sa are nevoie de ajutorul aliaților săi pentru a evita atacurile aeriene rusești, la fel cum Israelul s-a bazat pe aliații săi pentru a distruge amenințările inamice. O explicație a venit marți de la Departamentul de Stat. Sprijinul militar occidental pentru a ajuta Israelul să intercepteze aproape toate rachetele și dronele iraniene a provocat o amărăciune profundă la Kiev. Oficialii ucraineni nu înțeleg de ce Statele Unite nu îi ajută direct să prevină atacurile rusești, cel puțin cele …
  • Politica UE „Zero emisii” ne intră în case: Românii nu mai au voie să folosească sobe cu lemne
    Subvențiile pentru instalarea sistemelor de încălzire pe bază de combustibili fosili nu vor mai fi permise începând cu 1 ianuarie 2025, iar noile clădiri vor trebui să aibă emisii zero. Reglementările apar în noua legislației privind performanța energetică a clădirilor. Potrivit statisticilor, clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie al UE, mai mult de jumătate din consumul de gaze (în principal prin încălzire, răcire și apă caldă menajeră) și 35% din emisiile de gaze cu efect de seră legate de energie. Noua directivă care modifică actuala legislație privind performanța energetică a clădirilor urmează să fie publicată în Jurnalul …
  • Cătălin Cîrstoiu – mesajele care-l scufundă
    O nouă dezvăluire care-l scufundă si mai mult pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Hotnews.ro a publicat mesajele de WhatsApp prin care pacienții dr. Cătălin Cîrstoiu erau direcționați de la spitalul de stat către clinica privată a familiei. Potrivit sursei citate, patru pacienți au povestit pentru cum au ajuns să plătească sume de sute și de mii de lei la clinica Anemona. Doi dintre ei se operaseră la Spitalul Universitar la dr. Cătălin Cîrstoiu, iar schimbarea locului de tratament de la stat la privat s-a făcut prin mesaje de la rezidenți.
  • Dan Negru: Menirea școlii e să formeze oameni, nu elite, să facă om din om
    „Gata cu temele pentru acasă în școli ! Elevii nu vor mai primi teme pentru acasă, guvernul a promis asta în campania electorală pentru că tot mai mulți copii suferă de oboseală cronică. Se întâmplă în Polonia unde guvernul Donald Tusk a luat decizia ! Două extreme, noi și ei. Toți am pierdut calea de mijloc”, scrie, pe Facebook, Dan Negru. „Copiii mei sunt la o școală de stat și au teme pe care nici eu nici soția mea uneori nu le dovedim. Menirea școlii e să formeze oameni, nu elite. Să te învețe să înveți. Grămada de teme îi învață …
  • Adrian Zorlescu, candidatul AUR la Președinția CJ Gorj: PNL e vândut complet PSD-ului!
    Adrian Zorlescu, candidatul AUR la Președinția CJ Gorj susține că blatul dintre PSD și PNL din Gorj devine tot mai evident pe zi ce trece. PNL pare să fie vândut complet PSD-ului. „Chiar dacă acum un an promiteau că vor lupta împotriva mafiei PSD, acum liderii PNL au primit ordinul să treacă de partea pozitivă. În timp ce promovează imaginea căprioarelor, a naturii și a cerbilor, ei încearcă să ne abată atenția de la faptul că cele două partide își împart judetul și sunt complice în practicile ilegale. De unde provine această atitudine optimistă pe care o afișează noul PNL? …
  • 67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit
    67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit! Aceștia nu sunt mulțumiți nici de relaţia cu managerul. În plus, se confruntă și cu lipsa recunoaşterii profesionale, potrivit unui sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. 67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit Așadar, 67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit la actualul lor loc de muncă, potrivit unui sondaj realizat de eJobs.ro şi Up România. Nici relația cu șefii nu îi fac mai fericiți și faptul că nu le sunt recunoscute meritele profesionale le lasă un gust amar în gură. „Salariul este principalul …
  • BNR, atac la Ciolacu: Mărirea salariilor la stat pune în pericol economia
    BNR este îngrijorată de creșterea rapidă a salariilor la stat și adoptă o retorică mai dură decât în ultima vreme. BNR își exprimă îngrijorarea cu privire la impactul creșterii salariilor asupra inflației și competitivității economice. Potrivit minutei celei mai recente ședințe de politică monetară, banca centrală consideră dinamica salarială ca fiind principalul motiv de îngrijorare. Salariile în creștere, alimentate de majorarea salariului minim și a lefurilor la stat, alături de revenirea consumului privat, pun presiune pe inflație. BNR, instituție condusă de Mugur Isărescu, este preocupată de faptul că această tendință ar putea duce la o spirală salarii-prețuri, cu consecințe negative pentru puterea de …
  • Îi priește războiul: Rusia va crește mai rapid decât toate economiile avansate
    FMI a prognozat că economia Rusiei va crește mai rapid decât toate economiile avansate din lume, inclusiv cea a SUA, în acest an. Fondul Monetar Internațional (FMI) anticipează că Rusia va înregistra o creștere de 3,2% în acest an, semnificativ mai mare decât Regatul Unit, Franța și Germania. Exporturile de petrol au „rămas stabile”, iar cheltuielile guvernamentale au „rămas ridicate”, contribuind la creștere, a declarat FMI. În total, a declarat că economia mondială a fost „remarcabil de rezistentă”. „În ciuda multor prognoze sumbre, lumea a evitat o recesiune, sistemul bancar s-a dovedit în mare măsură rezistent, iar principalele economii emergente …

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button