Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Petrișor Peiu despre Rep. Moldova: Bucureștiul a încurajat o clasă politică, care își face un viitor fără România, pe banii României

Faptul că puterea politică și opoziția de la București au încurajat ani la rând perspectiva nerealistă de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, a făcut ca la Chișinău să se nască și să prindă puteri o clasă politică, care își face un viitor fără România, pe banii României. Declarația a fost făcută de Petrișor Peiu, expert în Economie, în cadrul unei emisiuni radiofonice realizate de Liviu Mihaiu. 

Totodată, sursa a explicat și unde a greșit clasa politică de la București în raport cu Republica Moldova.

O mare greșeală pe care toți politicienii din România au făcut-o a fost încurajarea unor aspirații de integrarea europeană, deși toată lumea știa că nu există niciun orizont de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astfel, încurajând formarea unei clase politice locale, care deși își mințea populația, discuta despre aderarea la Uniunea Europeană, aceștia au îndepărtat perspectiva de a discuta despre reunificare, care ar fi fost proiectul natural al României”, a precizat Petrișor Peiu.

În context, Liviu Mihaiu, realizatorul emisiunii a reamintit că o treime din cetățenii Basarabiei sunt cetățeni români și în 30 de ani s-a băgat jumătate de miliard de dolari în Republica Moldova. Acest lucru se întâmplă fără ca Bucureștiul să aibă vreo influență reală acolo, iar România, nici până în prezent, nu este la nicio masă de negocieri în ceea ce privește Republica Moldova.

Back to top button