Economie

Petrișor Peiu: Decizia de închidere a minelor de cărbune este anti-națională

Profesorul în economie Petrișor Peiu a vorbit, în emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, despre proiectul Guvernului României de a închide toate minele până în anul 2030 și efectele acestei decizii.

Paradoxal, în timp ce România își închide minele rând pe rând, în anul 2022 a crescut exploatarea minelor de cărbune la nivelul UE. Încă o dată Guvernul nostru demonstrează că nu are nicio strategie, nicio viziune și este rupt de realitate și că se raliază cu servilism inițiativelor nocive ale UE care impune închiderea minelor pe motive de mediu. Mai mult decât atât, în stilul caracteristic, România, de fiecare dată când a decis dezafectarea unei mine, a închis-o pur și simplu, fără a o pune în conservare, ceea ce a dus la distrugerea aparaturii, dar și la pierderea lucrătorilor calificați.

În toată această nebunie climatică, UE e gata să coopereze într-un plan climatic care presupune intervenția asupra vremii sau blocarea razelor solare, deși experții avertizează că riscurile sunt enorme. Petrișor Peiu le-a recomandat cu căldură celor cărora le vin astfel de idei crețe să facă o vizită la psihiatru, pentru că altminteri atrag întreaga Europa într-o isterie climatică lipsită de fond.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button